Sikeres volt a fiatalok edzőtábora

IMGA0227Az iskolai őszi szünetben, azaz november első hetén tartotta első edzőtáborát a Spartacus Vitorlás Egylet 29eres különítménye. A fiatalok nagyszerű időjárási viszonyok között fárasztó napokat töltöttek Balatonföldváron. Az edzőtábort a Spartacus 29er edzője, Goszleth Marcell vezette.

Köszönhetően az időjárásnak és a nagyszerű ruházatnak, az ifjú 29er-vitorlázók napi több órát töltöttek vízen a nemritkán 4-es, 5-ös Bft erejű szélben is. A vízen töltött idő előtt és után kondicionáló edzéssel teltek a napok.

IMGA0236

A párok összeszokása szempontjából nagy jelentőségű volt az edzőtábor. A De Jonghe Arthur–Szabó Rudolf, a Lászlófy Ábel–Petrányi Botond, a Lászlófy Levente–Arányi Barna és a Ralovich Dávid–Borbás Barna egység mind Optimist hajóosztályból váltott 29erre, tehát nekik újdonság volt a páros vitorlázás. A Kocsis Bálint–Pavlik András egység eddig a 420-as hajóosztályban jeleskedett, így ők már összeszokott párosként vághattak neki az új feladatoknak. A balatonföldvári 29er-egységek két hét múlva a szlovén vizeken folytatják a felkészülést.

IMGA0232

A 29er ifjúsági osztály a legdinamikusabban fejlődő nemzetközi ifjúsági páros hajótípus. Ez az osztály kiválóan felkészítheti az ifjúságot egy nagy teljesítményű, gyors szkiffel való eredményes megadhatja nekik a vitorlázásban alkalmazott vitorlabeállítás, taktika és stratégia alapjait. Optimális előosztálya tehát az olimpiai 49er, illetve 49erFX típusnak, továbbá a 29erben alapos tudást szerző ifjúsági versenyzők sokkal könnyebben lesznek képesek beletanulni a többtestű hajókkal történő versenyzésbe is. Így a 29er ifjúsági előosztálya lehet akár a Nacra17-es olimpiai osztálynak is.

IMGA0227

A Magyar 29er Osztályszövetség 2016 augusztusában alakult, és még ebben az évben megkezdődik a tagfelvétel. A Spartacus Vitorlás Egyletben máris öt egység kezdte meg a felkészülést a jövő évi hazai és versenyekre, míg a BYC-ben is két 29er-egység állt össze. Ha minden a tervek szerint alakul, jövőre ezenfelül számos 29er-egységgel számolhatunk idehaza.

az-elso-hazai-29er-edzotabor---avagy-az-ut-torese-nehez-de-vidam-75612840

A 29er osztályszövetség honlapja elkészültéig Facebook-oldalán várja mindazok jelentkezését, akik 29er hajóosztályban kívánják folytatni a vitorlázást az Optimist után, illetve azokét is, akik a 420-as hajóosztályból ülnének át ebbe a korszerű és hatalmas vitorlázási élményt jelentő hajóosztályba.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!