Sikeres volt a Dunai Regatta

2017. május 8.
Címkék :

Tavalyi címét megvédve a győri Széchenyi István Egyetem csapata nyerte az evezősnyolcasok versenyét a budapesti Dunai Regattán. A második helyen a Hannoveri Egyetem, a harmadikon pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hajója futott be.

Az amatőr sárkányhajós futamokon 18 egyetemi hajó vett részt, és itt sem történt változás a tavalyihoz képest: a Testnevelési Egyetem sárkányhajója megvédte bajnoki címét. A második helyezett a Pécsi Tudományi Egyetem csapata, a harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemé lett.

Basa Balázs, a regatta projektvezetője kiemelkedően sikeresnek értékelte az idei rendezvényt: „A jubileumi ötödik Dunai Regattán háromszorosára nőtt az első eseményhez képest a részt vevő egyetemek száma, az idén 18 magyar és két külföldi egyetem állt rajthoz, így több mint 500 egyetemista versenyzett. A látogatószám is jelentősen növekedett az előző évekhez képest; az egész napos rendezvényen közel 28 ezer ember fordult meg”.

A hajók a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveztek végig, a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthették egyetemük csapatát. Az evezősök 2000, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!