Sikeres volt a Balatonfüred Boat Show

Sikerrel zárta kapuit az először megrendezett Balatonfüred Boat Show, a Balaton legújabb nyárindító hajó- és vízisport-kiállítása. A Balatonfüredi Hajógyári Kikötőben megrendezett rendezvényen mintegy negyven kiállító több tucat hajót és hajózási kiegészítőt mutatott be a több mint 1500 érdeklődőnek.

A Balatonfüred Boat Show-n mintegy 25 kiállított vitorlás és elektromos hajó várta az érdeklődőket, olyan márkákkal, mint a Jeanneau, a Passion Line, a Stickl, a GreenCruzer, a Schäfer Yacht, a Scholtz 8.8, a Balaton, a First Yacht, a Trentasette, a Luka 30, a Suncamper 30, a Manta 16, az E-mission yacht vagy a Speedster 40. Ezek nagy részével a kiállítás három napja alatt a látogatók számos próbaúton vehettek részt. Az új hajók mellett többen is elhozták eladásra kínált használt hajójukat, amelyek közül szintén válogathattak a látogatók.

Számos program és látványosság is helyet kapott a rendezvényen, ezek közül a legsikeresebb Gögh Zoltán, a prágai flyboard CZ versenyzőjének flyboardbemutatója volt. A kiállításon nagy szerepet kapott a jóga is: mind a négy napon megteltek a matracok, és vízi bemutatóra is sor került a SUP jóga keretein belül.

A Balatonfüred Boat Show-n emellett kipróbálható volt a vízi biciklik legújabb generációja, amely egy egyszemélyes vízi kerékpár. Bemutatkozott a Hajógyár Múzeum, a kikötő névadója, amely a Vitorlásközpont épületének emeletén mutatta be a balatoni hajógyártás történetét 1881-től napjainkig.

A szervezők külön figyelmet szenteltek a hajósoknak, így aki saját hajójával érkezett a rendezvényre, az díjmentesen állhatott be a Balatonfüredi Hajógyári Kikötőbe a rendezvény nyitva tartása alatt. A Balatonfüred Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, a Balatoni Hajózási Zrt. és a Balatonfüredi Hajógyári Kikötő volt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!