Sikeres szereplés a finndingi vébén

Az olaszországi Anzióban többnyire könnyű szélben rendezték a finndingi junior-világbajnokságot, a Jorg Bruder Silver Cupot.

A vébén a magyar finneseket Németh Domonkos, a THE-YKA versenyzője képviselte, aki U23-es és U19-es korosztályban is indult. Az utóbbiban az ötödik helyet szerezte meg úgy, hogy az első nap három futama után még az élen állt.


A versenyen 11 futamot rendeztek, közülük csak az első napon, azaz az első három futamban – amelyekben a kezdeti 10-12 csomós szélerő 15-18 csomóig is felment – tudott Oscar lobogó alatt vitorlázni a mezőny, azaz csak ezekben a futamokban lehetett pumpálni. A második naptól kezdve folyamatosan csökkent a szél ereje, egyszer-egyszer pedig kifejezetten trükkös körülmények között vitorlázott a mezőny.


Németh az első napi vezető pozíció után a második napot a korosztály 3. helyén zárta, egy nappal később a negyedik, majd az 5. helyre csúszott, az utolsó napon rendezett egyetlen futamban pedig meg tudta a tartani ezt a helyezését. A teljes mezőnyben a 23. helyen zárt, legjobb futameredménye 12., legrosszabb pedig 28. volt. A részletes eredmények megtekinthetők ide kattintva. – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!