Senki sem láthatja a Titanic távíróját

Bizonytalan időre elnapolta a Titanic távírójának kiemelésének és kiállításának terveit a luxushajó ezüstneműit, porcelánjait és aranyérméit már korábban felszínre hozó RMS Titanic vállalat, a járványra hivatkozva.

Az atlantai székhelyű cég a nemzetközi közlekedéssel és az expedíció anyagi-technikai feltételeinek biztosításával kapcsolatos fokozódó nehézségekkel, valamint a résztvevők egészségének megóvásával indokolta döntését.

Az RMS Titanic Inc. csaknem egy éve kényszerül nélkülözni elsődleges bevételforrásait, mivel az Atlanti-óceán mélyén pihenő roncsról kimentett tárgyakat bemutató kiállításai bezártak a járvány miatt. Az országszerte elérhető tárlatainak csak egy része nyitott ki újra, és azok is csupán korlátozott látogatószámmal működnek. A cég ugyanakkor kitart amellett, hogy pénzügyileg stabil helyzetben van.

A társaság részéről hangsúlyozták, továbbra is egyik legfőbb célkitűzésük a Marconi-féle drótnélküli távíró kiemelése. Elmondásuk szerint a rádió kiemelése és kiállítása nem kegyeletsértő a Titanickal hullámsírba szállókkal szemben, ellenben segít megőrizni és fenntartani a hajó örökségét – írta a mult-kor.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!