Segítség a Horvátországba utazóknak

2018. június 29.
Címkék :

A júliusban és augusztusban magyar rendőrök segítenek horvát kollégáiknak a tengerpart idegenforgalmilag frekventált övezeteiben.

A közös járőrszolgálat során Zadarban és Pulán, valamint a környékbeli településeken, jellemzően a közterületeken, a strandok környékén lesznek jelen, továbbá alkalmanként – a környék szigetei körül a hajózási útvonalakra figyelemmel – parti járőrözést is ellátnak.

Horvátország besorolása szerint mérsékelt biztonsági kockázatú. Bevételeinek jelentős hányada az idegenforgalomból származik. Babity Zorán zágrábi konzul elmondása szerint a helyiek kedvelik a magyar turistákat, és kifejezetten számítanak a látogatásukra. Az idei turisztikai szezonban 84 rendőr érkezik különböző országokból a helyi egységek támogatására.

Az elmúlt években a magyar rendőrök által végrehajtott intézkedések közül a turisták részére adott felvilágosítások, útbaigazítások, illetve figyelmeztetések voltak jellemzők. Rendőreink közlekedési baleset esetén is közreműködnek az ügyintézésben, a nyelvi nehézségek leküzdésében.

A magyar rendőrök a segítségre szoruló nyaralók számára a nap 24 órájában elérhetők. Amennyiben segítségre van szüksége, hívja Zadarban és környékén a +36-30-660-2864, míg Pulán és vonzáskörzetében a +36-30-660-2914-es telefonszámot – írta a police.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!