Sebastian Vettel az autóversenyzésről vitorlázásra vált

A négyszeres Forma-1 világbajnok nem pusztán tulajdonosi pozícióban tetszeleg, hanem aktív szerepet is vállal a német csapat irányításában.

Május 31-én jelentették be, hogy Németország a legújabb nemzet, amely – néhány héttel a negyedik szezon chicagói rajtja előtt – csatlakozott a SailGP-hez.  A csapat kormányosa a két olimpiai érmet gyűjtő Erik Heil, stratégája a kétszeres olimpiai bajnok Kahena Kunze. A csapattulajdonosok Thomas Riedel – a nevét viselő vezető kommunikációs vállalat elnöke – és új társbefektetője, Sebastian Vettel, akik mindketten aktív szerepet vállalnak majd a társaság irányításában.

Kettejüket és Heil-t a csúcstechnológiát használó sportok, a legújabb megoldások iránti szenvedély és a SailGP fenntarthatósági programjába vetett közös hit hozta össze. Riedel számára nem ismeretlen a sorozat, mivel kommunikációs cége technológiai beszállítóként biztosítja a bajnokság teljes helyszíni vezeték nélküli kommunikációs és televíziós gyártási infrastruktúráját. Ez többek között összeköti a résztvevők katamaránjait, a kísérőmotorosokat, a bírói- és médiahajókat, valamint a légi felvételekhez szükséges drónokat és helikoptereket.

Thomas Riedel szerint „a német SailGP csapatban minden téren nagy lehetőségeket látok: a sportban, az üzleti életben és a médiában. Hisszük, hogy ebből egy nagyszerű dolog születhet. Emellett hitelesen megvalósíthatjuk a fenntarthatósággal és a sokszínűséggel kapcsolatos elképzeléseinket. Ez az egyik oka annak, hogy megbízható partnerként és hozzáértő technológiai- és fenntarthatósági szakértőként kerestem meg Sebastiant, aki azt is tudja, hogyan kell nyerni. Így ő nem csak társtulajdonosa a német SailGP csapatnak, hanem egyenrangú partner, aki segíthet nekünk elérni a sikert. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy erre néhány futam nem lesz elég, de minden feltétel adott hozzá.”

Sebastian Vettel: „Óriási potenciált látok a részvételünkben, hiszen a SailGP már a negyedik szezonját kezdi meg, ráadásul most először szerepel benne német csapat. A vitorlázás és a Forma-1 között régóta léteznek párhuzamok. A hajók lenyűgözőek, hihetetlen sebeséget érnek el a vízen, a versenyek izgalmasak, és örülök, hogy egy motivált, fiatal vitorlázókból álló csapattal a közelükben lehetek. Ráadásul a sorozat nemcsak a szélenergiát használja, hanem arra is törekszik, hogy új mércét állítson fel a fenntarthatóság terén a sportban.”

A németek eddig tíz edzést tartottak San Francisco-ban, és már a globális sorozat negyedik szezonjának első versenyén indulnak, amelyet június 16-17-én rendeznek Chicagóban. Erik Heil és Kahena Kunze csapattársainak névsorát hamarosan bejelentik, annyit lehet tudni róluk, hogy összesen hat olimpiai érmet birtokolnak, ami Heil szerint „kezdetnek nem olyan rossz”.

Germany SailGP Team:

YouTube video

fotók és forrás: SailGP

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!