Sci-fibe illik a Tecnomar motorjachtja

2016. november 29.
Címkék :

tecnomar_evo_80Futurisztikus, mégis elegáns, vagyis mindenben 21. századi az olasz Tecnomar szuperjachtja, amely egy egész család kiemelkedő tagja egyben. A kompozittestűek között ráadásul a 80-as a király.


Az olasz gyártónál nem félnek az újítástól, hiszen Marco Campanino dizájner nem csupán egy, hanem egy egész családnyi „űrhajónak látszó tárgyat” tervezett, amelynek tagjai 55-től egészen 130 lábas méretig terjednek. Igaz, a valódi óriásokat kompozit helyett alumínium hajtótesttel építették, a legnagyobb „nem fémes” a 80 láb hosszú Evo.

tecnomar-evo-80-1920-700
A Tecnomar hajója alig 24 méteres testével csak alulról lép be a szuperjachtok elit családjába, de ezt méltósággal teszi, ahogy elegáns, gépcetet idéző formájával száguld a vízen.

tecnomar_evo_80_2
Hely akad benne bőven: négy kétszemélyes utaskabinjához két legénységi szálláshelyet is kialakítottak. Ráadásul mindezt a dekk alatt, fent ugyanis egyetlen hatalmas szalon csatlakozik a kapitányi hídhoz, ami előtt nyitott napozóterasz is található. Alapos helykihasználás egy 24 méteres hajón.

tecnomar_evo_80
A menetdinamikája sem lehet utolsó, hiszen 3 (!), egyenként 900 lóerős Volvo-motor hajtja, amelyek segítségével 34 csomós sebesség elérésére is képes lehet, de stabilan tudja tartani a 30 csomós utazási sebességet. Nem megmondtuk, hogy űrhajó? Ráadásul intergalaktikusnak nevezhetjük, hiszen jókora, hatezer literes üzemanyagtartályával komoly túráknak is neki lehet vágni. Útközben kerülni kell a zátonyokat, a szirteket és az irigy tekinteteket!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!