Scholtz 34+2 – Ideális választás a Balatonra

Azoknak a tanácstalan a vásárlóknak, akik még nem döntötték el, hogy milyen hajót vegyenek a Balatonra, szeretnénk ajánlani egy tökéletes választást, a Style Jacht Kft. által készített Scholtz 34+2-t.

A hajó extra nagy kokpitja (akár hét ember is ülhet egy oldalon), az ikerkormány, a kormányálláshoz vezetett rejtett kötélzet, a betekerhető fok és nagyvitorla és a fürdőplatform mind a kényelmet és az egyszerű vitorlázást szolgálja. A kokpit közepén rögzített asztal kivehető változatban is rendelhető, ami biztosítja az akadálymentes közlekedés lehetőségét. A széles, lenyíló fürdőplatform két okból is meghatározó elem. Elsősorban lehetővé teszi a könnyű be- és kiszállást, másodsorban kényelmes, gondtalan fürdőzésre és napozásra is alkalmas. A Scholtz 34+2-es adaptív orrbelépője is többfunkciós (a +2 láb az orrbelépő hossza). A horgonyzást segíti és a bliszter lekötéséhez biztosít optimális lehetőséget. Magas vízállás esetén az orrbelépőre létra is szerelhető, ezzel téve még könnyebbé a be- és kilépést.

A Scholtz 34+2-nél az 50 négyzetméteres alap-vitorlafelület aránylik a 4000 kg-os hajótesthez, míg egy tengerre tervezett hajónál ez a vitorlafelület egy 5000-5500 kg-os hajót cipel. A modern hajótest (igaz, nincs lesarkítva), a bulbás kiel és a keskeny kormány mind a vitorlázótulajdonságokat javítja.

A nagyon alacsony vízállásra nyújt megoldást az elektrohidraulikus liftkiel, amellyel gombnyomásra változtatható a hajó mélyjárata. A hajót lehetőség van elektro-, dízel- és hibridmeghajtással is rendelni. A motorok teljesítménye és márkája is választható.

A hajókban csak a sablonban készülő műanyag elemek fixek, minden egyéb rész egyedileg készül, így szinte végtelen lehetőség kínálkozik az álmok megvalósításához. Térképasztalt nem terveztek a hajóba, a hajókonyha pedig egyedi kívánságra készül el. Bár nem hiszem, hogy a Kékszalagon bárki lengőkaros sütőben kenyeret sütve hajózna. A belső berendezés valódi fából készül (ez a charterhajóknál többnyire elérhetetlen vagy csak horribilis áron elérhető), azaz el lehet gondolkodni egy tík- vagy cseresznyefa belsőn felár nélkül. A felületkezelés lehet selyemfényű vagy fényes, de készülhet olajozva is. Lehetőség van a hajóbelső elrendezésének megválasztására, akár teljesen egyedi módon – ahogy a felhasználó kívánja, az egyterűtől a három kabin + szalonig –, valamint a kárpitok és függönyök kiválasztására.

A hajó nautikai terveit a Scholtz 32-es vonalából kiindulva a Style Jacht szakemberei készítették Rózsavölgyi Gábor vezetésével, figyelembe véve a balatoni viszonyokat, az egyszemélyes kezelhetőséget, a maximális kényelmet, a komfortot és a kiváló menettulajdonságot.

A hajó építésénél a legjobb minőségű anyagokat használták fel. A speciális gél coat nemcsak UV álló, de csillogó fényt is ad a felületnek. Az ozmózisvédelmet vinilészteres alapréteg biztosítja, a héjszerkezet merevségét sperekor és divinicel szendvicsanyag adja. A belső térben a vízálló rétegelt lemezből készült bútorok, a nemesfa elemek és a bőrburkolatok, valamint az igényes kárpitosmunka a magas minőség garanciái. A Scholtz 34+2-t a legnagyobb magyar sporthajógyártó, a Style Jacht Kft. készíti több mint 500 legyártott hajó tapasztalatával, megfelelő hazai szervizháttérrel.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!