Rodman Spirit 31 – A spanyol telivér

A cégcsoport gyáraiban készítenek kedvtelési célú és professzionális felhasználásra szánt vitorlás, motoros hajókat. Emellett járőr-, halász-, kereskedelmi és utasszállító hajókat, regattákra szánt vitorlásokat, valamint kedvtelési célú motoros jachtokat.

A társaság kedvtelési célú motorosai három termékvonalat képviselnek. A Fisher & Cruiser jelenti a belépő szintet 8-12 méterével, Spirit néven futnak a 30–42 lábas szabadidőhajók, míg a Muse modellek akár 74 lábas méretükkel igazi felső kategóriás jachtok.

A Rodman Spirit 31 háromféle kivitelben készül, Open, Hardtop és Hardtop Outboard. Az alapvető különbség az egyes változatok között, hogy míg az Open egy tágas, egybenyitott, sportos fedélzetet kínál, addig a Hardtop egy teljesen zárható, jól védett, nyitható napfénytetős, kényelmes túrahajó.

A stabil és masszív hajótest egyértelműen a gyár katonai vonalának öröksége, azonban a külső megjelenése modern és egyedi. A fürdőplatformot egy eltolható, íves kapu zárja le, amely egyben a hátsó fedélzet ülése. Így a szabadon elforgatható elemekkel tetszés szerint alakíthatjuk a fedélzetet utazó, strandoló vagy akár ebédlő módba is. Szokatlan és ötletes megoldás.

A kokpit egyik oldalán egy fix, L alakú kanapé és egy kinyitható ebédlőasztal várja a vendégeket. A másik oldalon magasra emelt, kényelmes kormányállást, alatta hűtőt, mögötte pedig esztétikusan elrejtett minikonyhát találunk. Az orrkabin dupla ágya ügyes formájának köszönhetően jól használja ki a rendelkezésre álló teret. A különálló, szép, modern és tágas fürdő mérete kiemelkedő a kategóriában. A belmotoros verzióban egy kis kanapé van a lépcső mellett, míg a külmotoros változatban egy dupla ágy kapott helyet a kokpit alatt.

A Rodman 40 éves tervezési tapasztalatait menet közben érezhetjük. Már közepes méretű motorral is rendkívül sportos és fordulékony, eközben a stabilitása is kiváló. A kormány pontos visszajelzéseket ad, a hajó pedig jól manőverezhető nagy sebességnél is.

Így egy kiváló ár/érték arányú, sportos, strapabíró és különleges kialakítású hajót kaphatunk, ami remekül érzi magát tengeren, folyókon vagy akár elektromos hajtással a Balatonon is.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!