Riva 76 Perseo – Gyorsaság és elegancia

2017. március 14.
Címkék :

A mindig tökéletességre törekvő hajóépítő legújabb Riva 76 Perseo jachtjával ismét lekörözte versenytársait. A rendkívül stílusos sportjachtnak sikerült kifinomult olasz formatervezéssel kombinálnia az optimális műszaki teljesítményt.


A Riva újabb formaterveinek egyik központi eleme a szélvédő, és ez alól a most bemutatott jacht sem kivétel. Szemből nézve a szélvédő egyetlen egy hatalmas ívet alkot a felső kormányállásig, de csak belülről válik nyilvánvalóvá annak hatalmas mérete. A középen elválasztott üvegfelület csodás kilátást biztosít, és a kormányos feje fölé nyúlik.


Az oldalablakok szintén magasak, közel kétszer nagyobbak a megszokott ablakméretnél. A szalon belmagassága is imponáló, és igen tágas térérzetet biztosít. Ezt a hatást erősítik az alacsony bútorok, amelyek a Riva hagyományos stílusát idézik. A szalonban két sarokkanapé is helyet kapott, míg a jacht elején lévő asztal köré összecsukható – és könnyen elpakolható – székek állíthatók, így növelve az étkezőasztalnál elférő vendégek számát.


A szalon jobb elülső sarkát a kormányállás foglalja el. A kormányos három nagyméretű kijelző segítségével tekintheti át a legfontosabb információkat. Az egyik képernyőn érintéssel vezérelhető a jacht számos kényelmi funkciója, míg a másik kettő a navigációt segíti.


A fedélzet alatt három szoba található, egy lakosztály és két vendégszoba, amelyek belsőépítészeti kialakításában a Riva legjobb hagyományai köszönnek vissza: zongoralakk, tíkfa betétek, bőr és lágy szövetek. Ezek a szobák a hatalmas ablakoknak köszönhetően ugyancsak rendkívül tágasak.


A legénység szobáját a gépház közelében helyezték el, míg a személyzeti fürdőszoba a hajótest másik oldalán található, és egy fedélzetbe vágott nyíláson keresztül közelíthető meg. A hajó hátsó részét a napozófedélzet foglalja el, és egy hatalmas napellenző segítségével teljes egészében lefedhető.


A jacht bemutató darabját két felsőkategóriás V12-es MAN motorral szerelték fel, amelyek teljesítménye egyenként 1800 lóerő. Ezzel a motorkonfigurációval 37 csomóra gyorsítható fel a Riva legújabb, sportos jachtja.

(Hajóbemutatónkat teljes terjedelmében elolvashatja az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!