Revansot vehet a Kékszalagért a Fifty-Fifty

A leggyorsabb magyar vitorlás versenyhajók szállnak vízre a Balatonon a hétvégén az első alkalommal kiírt Volvo High Tech Regattán, amely a Kékszalag visszavágójának is tekinthető.

A Kékszalag-címvédő Litkey Farkas vezette Festipay ismét megmérkőzik a többi csúcskategóriás katamaránnal, így a Kékszalag-rekorder, idén második Opel Fifty-Fiftyvel, a harmadik Black Jackkel, a negyedik Eurovittel, a hatodik Extreme Sailing Teammel, a hetedik The Reddel, a nyolcadik RSM-mel, a kilencedik Evergreennel és a tizedik Bogival.

A katamaránok mellett a leggyorsabb egytestűeknek számító Liberák is rajthoz állnak szombaton Alsóörsön, vasárnap pedig Balatonfenyvesen.

Itthon rohamosan nő a magas technikai felszereltségű, rendkívül gyors vitorlások száma, ugyanakkor ezeknek a hajóknak nemcsak idehaza, de Európában sincs elég versenyzési lehetőségük, speciális igényeik miatt – adta hírül az MTI. A hagyományos versenyeken ezeket a hajókat csak pár percig látni, mivel a nagy sebességük miatt azonnal eltűnnek a nézők szeme elől.

A Volvo High Tech Regattával egy olyan verseny meghonosítása a cél, amely a versenyzők, a nézők, és mindenki számára élvezhetővé teszi ezeknek a gyors hajóknak a látványát.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!