Rendőri ellenőrzések voltak Tisza-tónál

A komplex hatósági ellenőrzés fő célja a közlekedésbiztonság javítása, a bűncselekmények megelőzése, valamint a nyaralni, pihenni vágyók biztonságának szavatolása volt.

Táborozó gyereksereg vette körül a Tiszabábolnai strandon a bűn- és balesetmegelőzési szakembereket. A rendőrök ugyanis nemcsak az ellenőrzésekre helyezték a hangsúlyt, hanem megelőzésre is.

A komplex hatósági ellenőrzés fő célja – a bűn- és baleset-megelőzés mellett – a közlekedésbiztonság javítása, a bűncselekmények megelőzése, valamint a nyaralni, pihenni vágyók biztonságának szavatolása. Az akcióban részt vevő hatóságok szakemberinek egyöntetű véleménye, hogy a teljes biztonsághoz a Tisza-tóhoz érkező vendégek közreműködésére, figyelmére, előrelátására, és a mindenkori szabályok betartására is szükség van

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (TKKB) 2024. évi munkaprogramjának megfelelően közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai és társszervei június 26-án. Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal halászati felügyelői, az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, illetve a Bükki Nemzeti Park munkatársai is részt vettek.

A vármegye rendőrei szárazföldön és a vízen egyaránt jelen voltak Tiszabábolnán, Tiszavalkon, Négyesen, illetve a gáton is helyt álltak a közlekedés biztonságának megszilárdításáért, az utazó bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának biztosítása és a jogsértések megelőzése érdekében.

Az összehangolt ellenőrzés ideje alatt a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak – a közúton és a vízen is – az ittasan közlekedők kiszűrésére. A cél elsősorban a megelőzés volt, a szándék pedig a szabályok betartatására irányult. „Vigyázzunk egymásra” – ahogy a táborozó gyerekek mondták a tiszabábolnai strandon – írta az ilovetiszato.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!