Remek szereplés az Optimist-Eb-n

Remek magyar eredményekkel zárult az idei Optimist-Európa-bajnokság, versenyzőink közül Fehér Boróka és Kis-Szölgyémi Soma végzett a legelőkelőbb helyen.


Az optimist osztály az északnyugat-franciaországi Crozon-Morgat-ban rendezett Európa-bajnokságán a lányok között Fehér Boróka, a BYC 1912 versenyzője a 18. helyen (a nemzetek sorrendjében a 14.) végzett a 117 egység között. A fiúk között pedig a Kereked versenyzője, Kis-Szölgyémi Soma lett a 18. (a nemzetek sorrendjében a 12.); a fiúk mezőnye 176 egységből állt.


A női mezőnyben három magyar versenyző szerepelt, Fehér Boróka után a 49. Völler Hanna következett az aranycsoportban, majd Lackó Sára a 60. pozícióban az ezüstben. A fiúk között négy magyar állt rajthoz, Kis-Szölgyémi Somát a 105. helyen követte az ezüstcsoportban Lackó Dávid, majd Csőregh András a 107.-en és a bronz csoportban Csekovszky Mór a 125. helyezést elérve.


A legjobb magyar futameredményt Fehér Boróka érte el, aki a selejtezőben két futamot is megnyert. A fiúk között Kis-Szölgyémi Soma nevéhez fűződnek a legjobb menetek, a megrendezett 10 futam során egy 3. és egy 8. helyet ért el – írta a hunsail.hu. A részletes eredmények megtekinthetők ide kattintva.

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!