Remek magyar szereplés Hyéres-ben

Hyères adott otthont a szezon harmadik legnagyobb Laser Európa-kupa-versenyének. A magyarok közül Nagy Bendegúz a második helyen végzett, Kovács Attila pedig hetedik lett.

A 4.7 osztályban 14 ország 151 versenyzője mérte össze tudását három csoportban, és hét magyar fiatal indult harcba a jó helyezésekért és a tapasztalatokért. Többnyire gyenge szélben zajlottak a futamok, hetet sikerült megrendezni a tervezett nyolcból. Több futamban is a trükkös nehezen kiszámítható széllel kellett megküzdeni a fiataloknak.


Nagy Bendegúz kiegyensúlyozott vitorlázást bemutatva szerezte meg az összetett második helyet, ami a fiúk között U18-as és U16-os korosztályos elsőséget is jelentett számára. Ennek az eredménynek a súlyát mutatja, hogy több nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket elérő versenyzőt utasított maga mögé.


A magyarok közül az MVM SE versenyzője, Kovács Attila lett a második legjobb az összetettben elért hetedik helyezésével. A többiek közül Sellei Bence a második napon nem igazán találta önmagát, emiatt 2 ponttal kicsúszott az aranycsoportból. Az ezüstben jól vitorlázva két remek futammal fejezte be a versenyt, összetettben az 53. lett. Vida Róza a 63., Kis Kapin Karina a 92., Fehér Zsombor a 107., míg Molnár Lilla a 117. helyen végzett.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!