Remek magyar szereplés az Asso 99 Európa-kupán

A Chiemseen nyolc nemzet 20 hajója állt rajthoz az Asso Európa-kupa versenyen, a magyarokat három csapat képviselte, a Fiji, a Peecasso és a Tomasso.

A verseny csütörtökön kezdődött három futammal, 8-10 csomós szélben. A hazaiak helyi menője, Leopold Fricke szépen behúzta mindhárom futamot, igen komoly előnnyel. Egyedül a Peecasso csapata tudta vele tartani a lépést, akik a második futamtól éreztek rá a széljárásra. Pénteken 5 csomóban indították a negyedik futamot, amelyben a Tomasso csapata vezetett, de a hátszélben rossz oldalt választottak, és a kifejezetten csíkos szélben visszaestek. Az egykörösre rövidített futamot végül a német Sasso nyerte. Az ötödik futam is gyenge szeles lett, és ismét a Fricke kormányozta csapat nyert nagy előnnyel.

Szombatra komolyabb szelet és sok csapadékot ígért a meteorológia, egyik se maradt el. A Tomasso csapata a 20 csomós szélben, a hatodik futamot végig vezette, de a célvonal előtt egy fordulóban felborult, így másodiknak futott be. A hetedik futamban még erősödött a szél, a végére elérte a 25 csomót is. Ezt a futamot a Tomasso csapata nyerte, és a Peecasso jött be másodiknak. A futam legvégén a Fricke vezette Spasso Per Sei árbóca eltörött, és kivontatták őket a partra, ezzel a Peecasso győzelmi esélyei jelentősen megnőttek. A nyolcadik futamra egy bő órát vártak, amelyet a Peecasso nyert a jó hátszeles taktikájának köszönhetően.

A kilencedik futamra Fricke csapata újra rajthoz állt, a Peecasso pedig csak akkor tudta volna őket legyőzni, ha 2 pont különbséggel futnak be, ez nem sikerült. Bár a futamot hozta a Peecasso, korai rajtért kizárták őket, ezzel Fricke nyerte a futamot és a versenyt is. Második lett a Peecasso, harmadik a Tomasso, a Fiji csapat az erős szélben technikai gondokkal küzdve az 5. helyről visszaesett a 12.-re – írta a hunsail.hu.

A verseny részletes eredményei megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!