Rekordra készül a bátor nő

2017. január 24.
Címkék :

1_35Rekordot jelentő kevesebb mint száz nap alatt akarja első nőként körülvitorlázni az Antarktiszt az ausztrál Lisa Blair, aki hétfőn hajózott ki a nyugat-ausztráliai Albanyból, hogy egyedül, megállás és mindenfajta segítség nélkül teljesítse az erőt próbáló kihívást.


A Queenslandből származó 32 éves Blairnek a Déli-óceánba nyúló Leeuwin-fok, Horn-fok és Tű-fok (Agulhas-fok) körüli vizeken kell átküzdenie magát, amelyeket a világ legveszélyesebb víztömegei közé sorolnak. A kalandornak egyebek között a hatalmas hullámokkal, az erős szelekkel és a jéghegyekkel kell szembenéznie.

lisa-boat

Ilyen zord környezeti feltételek között egy acélból készült hajó biztonságosabb lenne, ám ahhoz, hogy Blair meg tudja dönteni az Antarktisz körülhajózásának 102 napos rekordját, egy üveggyapotból készült vitorlással vágott neki a csaknem 3000 kilométeres távnak.

LISA BLAIR LEAVING PORTLAND VIC

A hajó tervezője, Robert Hick a Climate Change Now nevet adta a vízi járműnek, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára és pénzt gyűjtsön a klímaváltozás megfékezésére irányuló erőfeszítésekre. Amennyiben Blairnek sikerül megdöntenie a 102 napos korábbi rekordot, akkor várhatóan április végén érkezik vissza Albanyba.

1_35

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!