Rekordot értek el a budapesti fürdők

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat tavaly több mint ötmillió vendég kereste fel, ami az előző évhez képest közel 13 százalékos növekedés.

Ez a kiváló eredmény elsősorban a fürdőfejlesztéseknek és a Budapestre irányuló, folyamatosan növekvő turisztikai forgalomnak köszönhető. A vendégforgalom 2010-hez képest 72 százalékos bővülést mutat. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) várható 2019-es bevétele meghaladja a 18,3 milliárd forintot, ami az előző évi bevételekhez képest 20 százalékos növekedés. Az elemzés szerint a fürdők kimagasló forgalmat bonyolítottak decemberben, az év utolsó hónapjában több mint 430 ezer látogató kereste fel azokat.

Az összes állandó fürdő vendégforgalma közül kiemelkedett a 2018 őszén kibővült Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, valamint a zuglói Paskál fürdő. A Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő szintén beváltotta a beruházásához fűzött reményeket, a 2019 júliusában újranyitott egységet tavaly több mint 120 ezer vendég kereste fel.

A legnagyobb forgalmat tavaly is a Széchenyi Gyógyfürdő bonyolította, amely a forgalmát 8 százalékkal növelte: közel 1,8 millió vendéget fogadott, ez a BGYH összforgalmának több mint 35 százalékát teszi ki – írta az MTI.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!