Rekordot döntött a Balaton Boat Show

A kiállítók és a látogatók száma is rekordot döntött az idei, immár 23. kiállításon, ahol több mint száz hazai és külföldi gyártó mutatta be hajóit természetes környezetben, vízen és a parton. A rendezvényt csak szombaton kétezren tekintették meg a Kenese Marina Port kikötőben.


A kiállításon a vitorlás, elektromos és motoros hajók mellett teret kaptak vízi sporteszközök, kiegészítők, alkatrészek, ruházati termékek és ékszerek is – minden a vízi életstílus jegyében. A látogatók nézelődés közben kihangosítón keresztül belehallgathattak a szervezők és kiállítók hajózással kapcsolatos beszélgetéseibe is, amelyek a motorokról, alapanyagokról, technológiáról, hajózási tanácsokról szóltak.

A szervezők szerint a szeptemberi seregszemle kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a hajózás iránt érdeklődők vagy hajóvásárláson gondolkodók felmérjék a kínálatot, személyesen találkozzanak a hajóépítőkkel és -forgalmazókkal, másrész az ilyen alkalmakkor találkozhatnak egymással a hazai és külföldi gyártók is, hogy beszéljenek gyártással kapcsolatos tapasztalataikról.

A piac évről évre bővül, az idén közel 20 hajópremier – köztük egy világpremier – várta a látogatókat, de számos új márka is a Balaton Boat Show-t választotta a piacra lépés egyik startkövének. A nagy nemzetközi márkák – mint a Jeanneau, a Bavaria, a Dufour, a Hanse, a Beneteau, a Dehler – mellett a magyar hajóipar krémje is jelen volt.

Nagy érdeklődés kísérte az idei eseményen a Kékszalag történetét bemutató kiállítást. Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének története korabeli fotókon, legeken és rekordokon keresztül elevenedett meg.

Az idei kiállításon újdonság volt, hogy az információkat mobilapplikáción keresztül is elérhették az érdeklődők, akik ezen keresztül egy kvízjátékon értékes ajándékot nyerhettek, és a hajómustra közösségi oldalán is tájékoztatták őket a szervezők – írta a veol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!