Rekordnevezés a Nádas Kupán

A gyerekeknél is elindult a versenyszezon, ráadásul rekordszámú nevezővel. A T-Systems támogatásával a Nádas Kupa versenysorozat részeként megrendezett idei Évadnyitón 72 optimistes versenyző indult, emellett hat egység rajtolt el a 420-as mezőnyben.

A szélviszonyok végül csak egy rövidített futam megrendezését tették lehetővé, de a kezdők számára nagy élményt jelentett a kezdeti viharfelhők előli partra vontázás, valamint a fiatalok részesei lehettek a hagyományos füredi nagyhajós vitorlabontásnak, lobogófelvonásnak és Balaton-koszorúzásnak.


A gyerekek Évadnyitója egyben a Havas Nádas Kupa – kombinált sí- és vitorlásverseny – vitorlázó versenyszáma volt, a márciusi eplényi síverseny folytatásaként, amelyen két sí- és egy vitorlásfutam összevonása alapján hirdettek eredményt.

A gyerekek Évadnyitóján az elsőéves, illetve kezdő optimistes versenyzők zöld megkülönböztető szalaggal, de összevont mezőnyben indultak a fehér szalagos másodéves haladó és a piros szalagos nemzetközi válogató versenysorozatban részt vevő versenyzőkkel. A verseny legjobbjai díjat kaptak.

A Nádas Kupa versenysorozat célja, hogy elősegítse a kezdő szintű, utánpótláskorú résztvevők bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kisebb versenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, akár alapja lehessen későbbiekben a zónaválogatottaknak is, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.
A verseny eredménye megtalálható ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!