Rekordlétszám a Félsziget-kerülő versenyen

A Király Zsolt kormányozta NO1 hajó nyerte a Félsziget-kerülő balatoni vitorlásversenyt, amelyre rekordszámú, 226 csapat nevezett.

A Tihanyi-félszigetet megkerülő, Balatonfüredről szombat kora délelőtt indult 8–30 km/h-s szélben lezajlott Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversenyt alig több mint kétórás idővel a Király Zsolt kormányozta RC44-es típusú, NO1 elnevezésű hajó nyerte meg.

A második a Capella 70-es cirkáló lett az Európa-bajnok Pomucz Tamás vezetésével. A harmadik helyet a Lacsny Gergely kormányozta Trentasette szerezte meg. A Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny egyike azoknak a Magyar Vitorlás Szövetség rendezte versenyeknek, amelyen nemcsak a versenyengedéllyel rendelkező vitorlázók indulhatnak el, hanem az amatőr versenyzők is, ezzel népszerűsítve a túravitorlázást.

A verseny egyben az utolsó felvonása a balatoni vitorláshagyományok megőrzése és a klasszikus hajók iránti tisztelet miatt létrehozott négy versenyből álló Klasszikus Kupa-sorozatnak, amelyet a klasszikus hajóosztályokban vitorlázóknak rendeznek meg minden évben.

A verseny részletes eredményei megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!