Rekordkísérlet az óceánon

A Giovanni Soldini által kormányzott Multi 70-es trimarán, a Maseratti újabb rekordkísérletre készül, méghozzá egy 13 ezer tengeri mérföldes útra, amely Hongkongtól Londonig tart.


A jelenlegi rekordot 2008-ban állította be a francia Lionel Lemonchois és nyolcfős csapata a 100 lábas katamaránnal a Gitana 13-mal. Az idejük 41 nap 21 óra 26 perc 34 másodperc volt.


A rekordkísérletre januárban szeretnének elindulni. A kormányos Giovanni Soldini, akinek 25 év tengeri tapasztalata van, és olyan trófeákat nyert, mint az 1999-es Around Alone-győzelem és az 1995-ös BOC Challenge,ahol úgy lett második, hogy közben kimentette a Déli-óceánon a francia Isabelle Autissier-t.


A csapat többi tagja Guido Broggi (ITA), Carlos Hernandes (ESP), Oliver Herrera (ESP), Francesco Malingri (ITA), Matteo Soldini (ITA) és Francois Robert (FRA).


A tervezett útvonal Hongkongból indulva végigvitorlázni a Dél-kínai-tengeren, majd át a Jáva-tenger, ezután a Szumátra és Jáva közötti szoroson keresztül ki az Indiai-óceánra, aztán a Jóreménység-fokát megkerülve, végig az Atlanti-óceánon Londonig.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!