Rejtett fedélzeteket találtak egy hajón

2020. február 14.
Címkék :

A felborult Queen Hind élőállat-szállítón dolgozó mentőegységek állítása szerint nem dokumentált, rejtett fedélzeteket találtak a hajón.

A palaui lobogó alatt hajózó Queen Hind röviddel azután, hogy november 24-én elindult a romániai Midia kikötőjéből, felborult. Míg a legénység biztonságosan megmenekült, a 14 600 bárány közül csak 180-at sikerült megmenteni. A Grup Servicii Petroliere mentőegységei szerint jóval több bárány veszhetett oda a búvárok által talált extra fedélzeteken, mint ami a hajó papírjaiban eredetileg rögzítve lett.

A búvárokat azért küldték a hajóba, mert a daruk nem tudták azt kiemelni. A daru kiemelésre rögzített kábelei elszakadtak, ami azt jelenti, hogy a hajó jelentősen túl volt terhelve ahhoz képest, mint ami a hivatalos dokumentációban szerepelt. A mentők szerint az extra fedélzeteket nem dokumentálták a rakománytervben.

A szállítást végző cég vitatja a mentőegységek állítását miszerint a dokumentációban szerepeltnél lényegesen több állat volt a fedélzeten. A helyi média egy hivatalos nyilatkozatot idéz, amely szerint a mentőegységek rosszul mérték fel a helyzetet, és hibásan becsülték meg a vízbe veszett állatok tömegét. Az mindenesetre bizonyított, hogy a juhokat valóban nem számolják meg pontosan beszálláskor – írta a The Guardian.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!