Rejtély, hogy mitől süllyedt el a komp

2017. január 25.
Címkék :

2933225_szekszard_MD_0004Január közepén süllyedt el a gerjeni komp hajója, de hogy mitől, az rejtély. A búvárok nem találtak jég ütötte léket a Szekszárd kishajó testén, így tovább folytatják a vizsgálatot.


Gerjen Község Önkormányzata tovább folytatja a vizsgálatot a január 16-án elsüllyedt Szekszárd nevet viselő vontató hajó ügyében.

2933224_szekszard_MD_0003

Csak a zászló látszik ki a hajóból

Nemrég egy szekszárdi búvárcsapat vizsgálta a kishajót. A búvárok a víz alatti kutatás során kamerák használatával térképezték fel a hajótestet és a medret. Az újabb helyszíni szemle, valamint a víz alatti kutatás első eredményei alapján a szakértők megállapították, hogy a hajótestet külső sérülés nem érte. Ez a megállapítás kulcsfontosságú mind a hajó kiemelésének tervezése, mind az azt követő javítási, helyreállítási munkálatok szempontjából.

2933226_szekszard_MD_0005
A vizsgálat eredményének fényében a süllyedés okát a kiemelés után, későbbi vizsgálatok során lehet minden kétséget kizáróan megállapítani. A következő napokban szakértőkkel egyeztetnek és megtervezik a kishajó kiemelésének módját. A kompot kísérő Szekszárd hajó a korábbi években is a vízen telelt, minden különösebb probléma nélkül – írta a teol.hu.

2933229_szekszard_MD_0008

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!