Regal 53 Sport Coupe – Újdonság a motoros hajók világában

A Regal zászlóshajója elég sok változatot kínál a megrendelőknek: három főfedélzeti megoldás és három belső elrendezés közül is választhatnak, valamint sokféle anyag- és színvariáció is a paletta része.

A 16,7 méteres hossz és a 4,67 méteres szélesség már önmagában is elég meggyőző, ennél a hajónál minden a kényelemről szól. Az igazi meglepetés azonban akkor ér minket, ha közelebbről is szemügyre vesszük, hogy milyen technikai fejlesztéseket tettek bele a jachtba.


Rögtön ott van a Seekeeper gyrostabilizátor. Az űrtechnológiát idéző szerkezet képes tíz százalékra csökkenteni a hajó kilengését hullámos vizeken. Ez különösen oldalhullámoknál haladva jelent nagy könnyebbséget, de akkor is jó szolgálatot tehet, ha horgonyozás közben elhalad mellettünk egy másik hajó, vagy valaki esztelenül száguld be a kikötőbe.


A másik fontos technikai csoda az a Regal 53 Sport Coupe fedélzetén, hogy teljesen rá tud csatlakozni a Maretron Vessel Monitoring and Control Systemre. A monitorrendszer képes a távolból is figyelmeztetni a tulajdonost, ha bármilyen hiba merül fel. Azt is látja, ha bekapcsol a fenékvízszivattyú vagy egy pillanatra megszakad a parti áram. Ha pedig kell, akár a generátort is bekapcsolja a távfelügyeleti rendszer.


A hajó belsejébe tekintve legelőször a tiszta keményfa bútorzat szép megmunkálása tűnik fel. Láthatóan nem hoztak kompromisszumos döntéseket a belső megtervezésekor, minden apró részletre ügyeltek. Ez különösen az évek múlásával hálálja meg magát, a prémium anyag és megmunkálás nemcsak szebb látványt eredményez, de sokkal tartósabb is. Természetesen az ára is jóval magasabb, de ha hosszú távon nézzük, akkor bőven megéri.


Ha már a vendégségnél tartunk, a Regal 53 Sport Coupe fedélzetén találtunk egy olyan megoldást, amit eddig csak jóval nagyobb jachtokon láttunk. A hátsó dekken egy méretes ülőgarnitúra található, ahol kényelmesen vacsorázhat akár nyolc ember is. Mindehhez egy különleges grillsütő is rendelhető, amelynek az aljába rejtettek egy jégkockakészítő masinát – izgalmas párosítás. Ha valaki inkább a koktélpartikat szereti, akkor választhatja a másik opciót: kisebb ülőgarnitúra, és a fennmaradó helyre egy bár pulttal, bárszékekkel.


Ha rosszabbra fordulna az idő, akkor sincs veszve semmi, az egész társaság jól elfér az elegáns felső szalonban. Belépve, elsőre az 50 colos tévé tűnik fel, pedig nem ez a legizgalmasabb a hajó központi részén. A hihetetlen körpanorámát kínáló helyiség teteje gombnyomásra nyílik, így ha elvonult ez eső, már élvezhetjük is a friss levegőt.


A hajó meghajtásáról 2 darab 550 lóerős Cummins Diesel motor gondoskodik. Ez már valóban komoly teljesítmény, meg is tolja rendesen a luxusjachtot. A motortér a hátsó fedélzetről nyílik, lényegében egy garázskapun keresztül juthatunk ide, minden tökéletesen hozzáférhető.


Ha már itt járunk, érdemes lemenni a tíkborítású lépcsőkön, és kilépni az úszóplatformra. Az egyik legjobb ötlet itt a hátrafelé néző ülések, így igazi vízközeli élmény lehet a pihenés. De itt még nincs vége az érdekességeknek. A hátfal felhajtható, és egy ötletes tárolóban találjuk a bocit, amelyet egy sínrendszer segítségével pillanat alatt vízre tehetünk. Irány a szárazföld, de környezetbarát módon: a Regal a kis csónakhoz elektromos meghajtást kínál.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!