Regal 42 Fly – Az új perspektíva

2018. június 13.
Címkék :

A közel 50 év hajóépítő tapasztalattal büszkélkedő Regal Yachts első flybridge kialakítású jachtja nem csak az innovatív családi vállalkozás számára jelent egy új, ígéretes irányt. A hatalmas flybridge mellett az átrium és a fényűző luxuskabinok teszik emlékezetessé a Regal 42 Fly fedélzetén eltöltött időt.

Amint a hátsó fedélzetre lép az ember, ellenállhatatlan késztetést érez, hogy felszaladjon a széles lépcsőfokon a flybridge-re körbenézni, ahol a lépcső mellett L alakú kanapé hívogat praktikusan kialakított asztallal. Az ülések alatt tárolóhely bújik meg, mellette pedig opcionális hűtő gondoskodik a hideg innivalóról. Előrébb lépve a kormányállást vehetjük szemügyre, amelynek másfél személyesnek mondható foteléből egyedi élmény a jacht irányítása.

A kormányos balján elhelyezett ülésből a legszerencsésebb utas is ugyanazt a kilátást élvezheti, mint a kapitány, sőt akár össze is nyithatja ülését a flybridge orrába beékelt napozóággyal. A kapitányt a legmodernebb technikai berendezések veszik körbe, amelyek közül a középen elhelyezett 16 colos képernyő és a jobb kézre eső IPS joystick a legszembetűnőbb. A flybridge felett biminitető vet jótékony árnyékot a perzselő naptól védve.


A Regal 42 Fly fedélzetére visszatérve kényelmesen körbesétálható a jacht, ám azt nehéz megállni, hogy ne időzzünk el az orrban lévő többszemélyes napozóágynál, amely előre néző ülésekké hajtogatható. A hátsó fedélzetre visszatérve L alakú ülőgarnitúra, mellette pedig Corian borítású pultba beépített elektronikus grill és hűtőszekrény várja vacsoravendégeit a flybridge árnyékában. Innen hátranézve feltűnhet a kivételesen széles, fix vagy hidraulikusan leengedhető úszóplatform.
Előre nézve pedig üveges tolóajtó zárja el, illetve nyitja meg teljesen a teret a szalon felé.

A társalgófunkciót a J alakú kanapé biztosítja opcionálisan rendelhető asztallal, amelyek egy lépcsőnyit megemelt felületen találhatók. Szemben, a konyhában elektromos főzőlap, rozsdamentes acélmosogató, rejtett tárolóhelyek, illetve a kényelmes méretű konyhapult alatt hűtőszekrény és mikrohullámú sütő teszi teljessé a főzés élményét. A konyhapult mögül gombnyomásra kiemelkedő 40 colos televízió köti össze a két teret a szórakozás jegyében.


Előre lépve találjuk a fedett kormányállást, amely hasonló kialakítású, mint emeleti párja. Az eltolható oldalablakon kikötéskor ki lehet kukucskálni a jobb kilátás érdekében, így is kézügyben van a manőverezéshez szükséges joystick. A közel 2,5 méter széles szélvédő mögül könnyedén irányítható luxusjacht akár a 65 km/órás sebességre is képes 870 lóerős dízelmotor felszereltséggel.


Technikai adatok
Hosszúság: 12,8 m
Maximális szélesség: 3,96 m
Üzemanyagtartály: 977 l
Merülés: 1,1 m
Súly: kb. 11 839 kg
Víztartály: 235 l
Szennyvíztartály: 151 l
Motor: Twin Volvo D6 Diesel IPS 500 (740 lóerő) vagy Twin Volvo D6 Diesel IPS 600 (870 lóerő)

(A hajóbemutató teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!