Regal 19 Surf, az élményvontató

A Regal 19 Surf kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy az ember egy lendületes motorcsónakázásra menjen baráti társaságban, netán úgy, hogy valakit vontatnak is – mondjuk egy jó wakeboardon.

A hajóról nem is titkolja a gyártó, hogy sportcélokra építették, hiszen már elnevezésében is ott szörf szócska. De ez a vízi jármű tényleg minden ízében az aktív kikapcsolódás szerelmeseit igyekszik kiszolgálni.

Elég, ha azzal kezdjük, hogy az alig másfél tonnás, hatméteres hajótestet minimum 200, de opcionálisan 240 lóerős Volvo V6 Penta hajtja előre. A könnyű testnek és a dinamikus tervezésnek köszönhetően a Regal 19 Surf 2,9 másodperc alatt kikapja orrát a vízből, 6,6 másodperc alatt pedig már 45 kilométeres óránkénti sebességgel képes siklani a habokon, a végsebessége pedig 70 fölé is kúszhat.

Ha jó páros talál egymásra, a siker garantált. Márpedig úgy tűnik, a Regal 19 Surfben a gyártó cég FasTrac-fejlesztése, amely lényegében minimálisra csökkenti a hajótest közegellenállását, ráadásul ballaszttartályok nélkül, mindez kombinálva a Volvo Forward Drive technológiájával azt eredményezi, hogy egy rendkívül gyors, fordulékony és könnyen kezelhető motorost kapunk. Ezt segíti a hajó gyorsindító rendszere, amellyel egy gombnyomást követően már tolhatjuk is előre a gázkart.

A dekk kialakításánál is utolérhető az elképzelés, hogy a hajó minél több embernek kínáljon élményeket. A klasszikus V orrban kényelmesen két, de akár három utas számára is akad ülőhely, míg a kokpit mögött legalább hárman, de ha a kilépőlépcsőt is „kiadjuk”, akkor négyen helyet foglalhatnak. Vagyis akár kilenc embernek jut hely a Regal 19 Surfön, ami ebben a hajóméretben igazán impozáns befogadóképességnek számít.

Hogy újfent kihangsúlyozzuk, mire is való ez a motoros, meg kell említeni a hátsó csobbanóplatformot beépített létrával, plusz az index-LED-sort, amelynek segítségével a hajó jelzi a vontatott wakeboardosnak, vízisízőnek, hogy merre is fog irányt változtatni.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!