Rakonczay Gábor újabb őrült kalandba vág

2020. január 9.
Címkék :

Egy SUP-pal evezve szeretné átszelni az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-világrekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós.

Az Antaktiszról tavaly januárban visszatért extrémsportoló január 20-án indul Gran Canariáról és tervei szerint 55-65 nap alatt evezi majd le az 5200 kilométeres távot Antiguáig. „Zéró komfort és zéró emisszió” – sorolta a projekt filozófiáját a keddi sajtótájékoztatón Rakonczay Gábor, aki elmondta, hogy az elmúlt két hónapban saját maga által épített, merev testű, mindössze 5,5×1,5 méteres deszkán még akkor sem tud majd elbújni, ha jön a vihar.

Elmondása szerint azért esett a választása a SUP-ra, mert a szörfdeszkán olyan minimális a felület, hogy kabin és bármilyen védelmet jelentő kialakítás nélkül igazán komoly kihívássá teszi az amúgy sem egyszerű óceánátkelést.

Maximum négy nap vihar lesz, a többi szórakozás – foglalta össze a lényeget a maga stílusában Rakonczay, aki tavaly januárban az Antarktiszon 44 nap alatt 900 kilométert gyalogolt három társával együtt, és első magyarként érte el a Déli-sarkot. Ultrafutóként rendszeresen teljesít ultramaratoni távokat, ilyen volt a 680 kilométeres országfutás vagy a tengerszintről felfutás a Mont Blanc-ra – írta az MTI.

(fotó: Kovács Tamás/MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!