Pünkösdi programkavalkád a Balatonon

Számtalan rendezvény várja a pünkösdkor a Balatonra látogatókat. A Nyitott Balaton akció célja megmutatni, hogy a Balaton nemcsak a nyári szezonban lehet vonzó úti cél.

Pünkösdkor az átlagnál is több vendégre számítanak a balatoni rendezvényeken, ezek közé tartozik a Pünkösdi Szezonnyitó Napok Balatongyörökön, a Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik, a Levendulaszüret Kőröshegyen, a Pünkösdi Fesztivál Siófokon, a Pünkösdi vigasságok Zalakaroson és Hévízen, a Pünkösdi eljegyzés Badacsonyban vagy a Várfesztivál Szigligeten, de több helyszínen szerveznek kincsvadászatokat is Füred Kapitány, a balatoni mesehős segítségével.

Ezeket a rendezvényeket a Nyitott Balaton akció keretén belül szervezik. Ennek célja megmutatni, hogy a Balaton régió nemcsak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a tavaszi időszakban is képes olyan kínálatot nyújtani, amiért érdemes ideutazni.

A vitorlázás szerelmesei pedig megtekinthetik a hagyományos Pünkösdi Regattát, amelyet a Túravitorlás Sportklub az idén 38. alkalommal, június 8–10. között rendez meg.

Az idén 267 szálláshely és 133 vendéglátóegység vesz részt az akcióban, közülük 30 szálláshelyen kettő áráért három éjszakát is eltölthetünk. Annak érdekében, hogy ebben az időszakban is vonzó legyen a Balaton, több mint 150 programot szerveztek a turisztikai szakemberek – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!