Programokkal népszerűsítik a női vitorlázást

Egész nyáron át tartó programsorozattal népszerűsíti a vitorlázást a nők körében a Women On Water (WOW) Hungary.

A magyar női vitorlázóközösséget tömörítő szervezet támogatásával indul az 52. Kékszalagon az akár a dobogóra is esélyes The Red Extreme 40 katamarán. A hajó kormányosa Virág Flóra, ifjúsági világbajnoki hatodik helyezett lesz.

Az idén januárban, egy nemzetközi kezdeményezés magyarországi tagjaként elindult Women On Water Hungary elsődleges célja, hogy közösséget építsen a hazai vitorlázó nők számára, segítse őket a vitorlázótudásuk fejlesztésében, új lehetőségeket teremtsen számukra a versenyzésbe való bekapcsolódásra, elismerje és kiemelje az egyéni teljesítményeket, minél szélesebb körben népszerűsítse a hajózást és a vitorlássportot a nők körében.

Az egész szezon alatt tréningek, előadások, díjak és elismerések, játékok várják a vitorlázást és a hajózást kedvelőket a WOW Nyár 2020 program keretében.

A szervezet egyik legfontosabb projektje a július 30-án rajtoló Kékszalagon lesz, ahol egy csúcstechnológiát képviselő katamaránt női vitorlázó irányít. Virág Flóra rutinos Kékszalag-versenyzőnek számít: 2017-ben a legjobb női kormányosként az összetett 27. helyén futott be egy 20 lábas katamaránnal – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!