Programkavalkád az idei Nemzeti Regattán

Az ország különböző térségeiből 52 település nevezett a nyár első balatoni fesztiváljára, a Nemzeti Regattára. A június 9–10-én zajló vitorlásversenyhez kapcsolódóan színes kísérőprogramokkal is készül az idén 50 éves, házigazda Siófok.

A Balatoni Hajózási Zrt. és a többi szervező minden korosztálynak kínál programot, kikapcsolódási lehetőséget parton és vízen egyaránt. A részt vevő települések és csapataik mellett több ezer látogatóra számítanak a kétnapos nyárindító siófoki fesztiválon. A szórakoztató programok mellett az egészséges életmód jegyében szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon lehet részt venni. A gyerekeket is rengeteg felfedezni való játék, kézműves-foglalkozás és program várja a helyszínen.


Már a nevezési határidő előtt elfogytak a települési helyek a kétnapos fesztiválra, így az idén 52 szerencsés település mutatkozhat be Siófokon június 9–10-én a Balatonra irányuló reflektorfényben saját értékeivel, látnivalóival, ízvilágával. Az eseményre kilátogatók már biztosan találkozhatnak a többi között olyan nagyvárosok csapatával, mint Budapest, Győr, Debrecen, Veszprém, Zalaegerszeg, Miskolc, Szolnok, sőt a Balaton-parti települések mellett az ország különböző részeiről is érkeznek további résztvevők, így említhető Makó, Nagykőrös, Hajdúnánás, Gyöngyös vagy akár Kiskunmajsa is.


A benevezett 52 magyarországi település összemérheti tudását a partról jól követhető vitorlásversenyen, a Sió-csatornán zajló izgalmas sárkányhajóversenyben, mindemellett bemutatkoznak a nagyszínpadon is. A csapatokkal és az általuk képviselt magyarországi településekkel a Települési Ízek Utcájában lehet még ismerkedni, ahol a sátorstandokon mindenki bemutatja látnivalóit és elkészíti a település jellegzetes ételkülönlegességét a szakértő zsűri és az ínyenc, kóstolni vágyó fesztivállátogatóknak – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!