Programkavalkád a Balatonnál

Az idén 284 szálláshely és 140 étterem, büfé, cukrászda csatlakozott a Nyitott Balaton elnevezésű akcióhoz, amelynek keretén belül azt szeretnék bebizonyítani, hogy van miért a Balatonra utazni az őszi időszakban is.

Az akciót 11. alkalommal szervezik meg, középpontjában pedig a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak. Sok borospince ingyenes borkóstolót is tart azoknak, akik a Nyitott Balaton oldaláról letöltik az akcióhoz kapcsolódó kuponlapot.

A Balaton több pontján a természetért rajongóknak vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákat is szerveznek, amit összekötöttek a több mint száz pecsételő pontból álló tókerülő élménytúrával. Ebben az időszakban minden hétvégére jut egy-egy fesztivál, amelyekre a felnőttek mellett a gyerekeket is várják. Ilyen a Gyenesdiási Szüreti Vígasságok, A siófoki Sör és Csülök Fesztivál, az Alsóörsi Horgásznap és Halfőző Verseny, az ugyancsak siófoki Halfesztivál a balatonföldvári Töklámpások éjszakája és a Márton-napi családi fesztivál Hévízen.

Amennyiben a Magyar Turisztikai Ügynökség tervei megvalósulnak, a következő években tovább nőhet a régió forgalma, hiszen a Balaton térségében 2020 végéig 18 uniós fejlesztést hajtanak végre 20 milliárd forintból, közülük kiemelkedik a Balatonfüredet, Hévízt, Tihanyt és Badacsonyt érintő beruházás. Emellett megújul 120 balatoni panzió, 10 szállodát felújítanak és 13 épül – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!