Próbaútra indult a Lürssen szuperjachtja

2020. szeptember 26.
Címkék :

A korábban Project Redwood néven ismert szuperjachtot 2019 januárjában kezdték építeni, és az idén júliusban került vízre a Lürssen németországi üzemében. A 142 méter hosszú Opuson hat fedélzet található, a dizájnért az olasz Nuvolari Lenard stúdió felelt.

A Project Redwood már eredetileg is számos csúcskategóriás funkcióval büszkélkedhetett: 15 méteres motorcsónak, 2 helipad, hatalmas úszómedence, az orrfedélzeten pedig komplex sport- és búvárközpont.

A Nuvolari Lenard felelt a belsőépítészetért is. Az Opus 20 lakosztályában 36 vendég befogadására képes. Ahhoz, hogy ennyi embert ki tudjon szolgálni, a szuperjacht megfelel a legszigorúbb, utasszállító óceánjárókkal szemben támasztott követelményeknek.

A Moran Yacht & Ship New Construction Team felügyeli az építést, és célja, hogy a mostani északi-tengeri próba után, még ebben az évben leszállítsák az Opust, amely így elfoglalhatja az őt megillető helyet a világ 15 legnagyobb szuperjachtja között.

Nem ez az első alkalom, hogy a Lürssen együttműködik a Nuvolari Lenard és a Moran Yacht & Ship társasággal. A 2013-ban leszállított 88 méteres Quattroelle a 2014-es World Superyacht Awards döntőse volt.

Juráncsik Norbert

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!