Princess 35M – A brit elegancia úttörője

2018. június 4.
Címkék :

A „Hercegnő” a Cannes Yachting Festivalon lépett először a nyilvánosság elé. A 30 M modellel közösen debütálva stílusosan koronázta meg a Princess Yachts International 50. születésnapját, megtestesítve a hagyomány és az innováció tökéletes harmóniáját, amit a plymouthi vállalat képvisel a motoros jachtok piacán.

A 35 méteres szuperjacht következő elismerése egy évvel később a World Superyacht Award első helyezése volt, amelyet elsősorban külső formavilágának, sokoldalú közösségi tereinek és időtlen eleganciájának köszönhet. A bírák továbbá elismerően méltatták a kiemelkedő minőségű konstrukciós és technikai megoldásokat, illetve a kitűnő szolgáltató és legénységi tereket.


Madártávlatból rögtön észlelhető a panorámaablakok áramvonalas vonalvezetése az egyszerre erős és méltóságteljes hajótesten. A lenyűgöző külső terek közül először az innovatív kialakítású kokpit tűnik fel, ami előre és hátra néző ülőalkalmatosságaival végtelenül kényelmes közösségi teret nyújt. A hívogató pihenőtér pillanatok alatt szabadtéri étkezővé alakítható, illetve tovább bővíthető az opcionálisan rendelhető bárral.


További inspiratív részleteket fedezhetünk fel a megemelt pilótafülkében, ami a flybridge és a lobby felől is könnyedén megközelíthető. Az elképzelhető legmodernebb technikai felszerelések mellett elfér egy meghitt kávézósarok is, hiszen a Princess 35M-en a legapróbb részletek is a fényűző kényelemről szólnak. Innen közvetlenül elérhető a tágas és tökéletes kialakítású előfedélzet is, ahol ülő-, illetve fekvőfelületek között válogathatnak a napozni vagy bámészkodni vágyó utasok.


A szalonba lépve rögtön megérint a Princess világának összetéveszthetetlen hangulata. A klasszikus elegancia és a modern megoldások harmonikus találkozása otthonossá teszi a reprezentatív társalgót és étkezőt, ahol a Princess M osztályának ikonikus cseresznyefa burkolata friss, natúr színekkel és letisztult formavilággal párosul.


A szalon mögött található tágas konyha ugyan jóval kisebb, mint a 40-esé, de minden szükséges felszerelés helyet kapott benne, különös tekintettel a méretes borhűtőre. A konyha mellől nyílik a főfedélzet első traktusát elfoglaló tulajdonosi lakosztály, amelybe egy előszobán át vezet az út.


Az akár irodaként is berendezhető széles átjáróból meglepően tágas szobába érkezünk, amelyet egy franciaágy ural. A grandiózus panorámaablakok és a jacht többi helyiségénél lévő fehér felületek teszik világossá a szuperjacht urának (és úrnőjének) privát birodalmát. Az előszobával szemben nyíló kétszemélyes fürdőszobában dupla mosdókagyló mellett fürdőkád, zuhanyzó és toalett kapott helyet.


Az alsó fedélzeten a Princess Design Studio igény szerint 3 vagy 4 szobás kivitelben 6 vagy 8 fő részére alakítja ki a saját fürdőszobával ellátott vendégszobákat. A tágasabb kivitelezés megengedi, hogy a tulajdonosi hálószobához hasonló méretű és berendezésű VIP-kabint alakítsanak ki, de a nagyjából fele ekkora kisebb szobák sem mondhatók szűkösnek.


A vendégszobák mögött két jetski számára garázst, illetve hidraulikusan leengedhető fürdőplatformot alakítottak ki, így akár a vízben, akár a fedélzeten töltik az utasok a napot, a pihenés és a szórakozás garantált! A körülbelül 124 tonnás vízkiszorítású szuperjacht végsebessége 21 és 27 csomó közé tehető a három választható motortípus függvényében.

(A hajóbemutatót teljes terjedelmében elolvashatja az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!