Prestige 630: lényeg a luxus

2017. március 3.
Címkék :

Prestige_630_Fly_puissantKözel 20 méternyi elegancia három szinten. Akár ennyivel jellemezhetnénk is az új 630-as Prestige-t, de azért mi sem vesszük félvállról e luxusjacht erényeinek taglalását.

Azt már előre lehetett tudni, hogy a Prestige-nél megint nagyot akarnak domborítani, hiszen a cég ambiciózus szereplő a piacon. Az alig 20 éve működő Prestige Luxury Motor Yachts modelljeiből több mint 3500 siklik a világ vizein.

prestige-630-s-huge-04802734596352c6

Persze ehhez tudniuk kell, mi is a luxus, és ezt a francia gyártó alaposan kitalálta. Célkitűzésük, hogy kiegyensúlyozott belső dizájnt vegyítsenek tiszta, egyszerű vonalvezetéssel, kiváló alapanyagokkal és világos belső terekkel. Szerintük a luxus egyenlő a szabadsággal, ezért luxusjachtjaiknál is a 360 fokos kilátás mellett kötelezik el magukat.

prestige-630-s-huge-048027726668a2c4

Nos, a 630-asnál is biztosra mentek: Garroni Design. A régi partner most is kiválót alkotott, hiszen a vonalak egyszerűsége adja a látvány nagyszerűségét, ráadásul a hatalmas üvegfelületeken beáradó rengeteg természetes fény tovább emeli a pompát.

prestige-630-boat-embed

A szalonfedélzeten a kokpit olyan diszkréten bújik meg, mint valami kigyúrt rokon egy elegáns partin. Persze a nyitott felső fedélzeten ott a kistestvére, egy csaknem teljes értékű vezetőállás, amely bizonyítéka annak, hogy a Prestige is beszállt azon gyártók közé, amelyek hobbicélra is igyekeznek túraversenyzésre alkalmas hajókat építeni – a többoldalú felhasználási lehetőség jegyében.

prestige-630-boat-01

A 630-as teste 19 méter hosszú, ehhez tökéletesen passzol ötméteres szélessége, illetve másfél méteres merülési mélysége. Akár kompaktnak is mondhatnánk ezeket az arányokat, ha nem beszélnénk egy igencsak kiterjedt és szinte miden igényt kielégítő hajóról.

prestige630_3

Vízkiszorítása két mázsa híján 24 tonna, vagyis mozgatásához kell erő, de mert ebben két Volvo IPS 950-es svéd gigászra támaszkodhat, kifejezetten könnyen manőverezhető vízi alkalmatosságról beszélhetünk. A svéd duó ugyanis mintegy másfél ezer lóerőt képes szolgáltatni az előre haladáshoz.

prestige630_2

A kényelemre sem lehet panasz, hiszen legalább három minden igényt kielégítő kabinnal építik, de egy negyedik személyzeti szállásnak is jutott hely. A felső nyitott fedélzet pedig a szabadság maga. Itt aztán semmi sem takarja a körpanorámát a végtelen habokra, miközben bárpult és grillterasz is helyet kaphat a legfelső szinten, amely természetesen kemény és eltávolítható tetővel is rendelhető.

prestige630

Az orrban napozót, míg a tatban csobbanófedélzetet alakítottak ki, hogy egyetlen nyílt vízi élvezetről se kellje lemondania egy ilyen hajó reménybeli tulajdonosának. Persze, hogy valaki beszállhasson a „Prestige-klubba” egy 630-as birtoklásával, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mivel a hajó ára vízre téve „éppen csak meghaladja” az egymillió fontot, vagyis mintegy 350 millió forintot kell leszurkolni érte.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!