Prestige 590s Fly – Otthon a tengeren

A korábbi Flybridge, illetve S-Line modellek ügyes kombinációjaként született meg a Sportfly kategória, amelynek legújabb tagja az 590s. A sportos és elegáns koncepció ötvözi a két modell előnyeit.

A Prestige 590s a partról is lélegzetelállító látványt nyújt. Bár nem a legnagyobb a modellkínálatban, de a hosszú hajótesten végigfutó hatalmas ablakok és a flybridge tekintélyt parancsoló megjelenést kölcsönöz. A szalont lezáró méretes, tükrös üvegajtók rendkívül elegánsak.

A Prestige-nél korábban is megszokott volt, hogy nagy méretű ablakokkal teszi világossá a belső tereket, ám az 590s-nél ezt új szintre emelte. A szalonba lépve elkápráztató a minden irányból érkező természetes fény mennyisége. A 360 fokos, tengerre néző körpanoráma egy luxus penthouse lakás érzetét kelti.

A konyha a szalon szerves részét képezi, így az sem marad ki a hajón zajló eseményekből, aki éppen a főzéssel foglalatoskodik. Sőt, a tükrös ablakok kinyitásával azonnal bárrá alakíthatjuk a konyhát, ami így a társasági élet középpontjává válik. Érezhetően kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy elegánsan és praktikusan kössék össze a tereket. A szalon hatalmas ülőgarnitúrái a kategóriában is kiemelkedően kényelmes kormányállással egy egységet alkotnak. Mindezt úgy, hogy a kormány mögött ülve tökéletes kilátás nyílik minden irányba. A tulajdonosok kedvence lesz a kormányállás mögé épített oldalajtó, ami egyszerűbbé teszi a külső fedélzet elérését, ezáltal lehetővé téve a jobb átláthatóságot és a biztonságosabb manővereket.

A szalonból a tulajdonosi kabin néhány lépcsőn keresztül közvetlenül elérhető. Az igazán impozáns kialakítás, a felhasznált anyagok minősége, a beáradó természetes fény és a luxus mellett a praktikumra való törekvés tartozik a Prestige védjegyei közé. A tulajdonosi mellett találunk egy VIP- és egy vendégkabint is. Választható a 2 vagy 3 fürdős kivitel, opcionálisan pedig a hátsó fedélzetre nyíló személyzeti kabint is kérhetünk.

A hátsó fedélzeten kinyitható ebédlőasztal, valamint napozóággyá alakítható kanapé várja a pihenni vágyó vendégeket. Innen érhetjük el a hidraulikusan leengedhető fürdődekket, ami a tendergarázst rejti és a szintén hidraulikusan mozgatható gangwayt. Felfelé indulva pedig a flybridge-re jutunk, ahol teljes értékű kormányállást – opcionálisan biminitetővel – és további napozóágyakat találunk. Az elrendezés itt számos módon testre szabható. A beépített hűtő és a grill biztosítja a tulajdonos kényelmét.

Az orrfedélzet teljes egészében a zavartalan pihenést szolgálja. A hajó többi részétől elegánsan elszeparálva, a hatalmas napozóágy és az árnyékoló akkor is lehetőséget nyújt a nyugodt kikapcsolódásra, amikor hátul zajlik az élet.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legutóbbi számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!