Prestige 520 – Felhasználóbarát luxus

2018. március 29.
Címkék :

A Prestige márka 520-as modellje elsősorban nagyobb életterével, praktikáival próbál fölé kerekedni márkatársának, hiszen hajóteste szinte, míg motorja teljesen azonos az 500-aséval.

Az 52 láb 9 hüvelyk hosszú 520-assal kapcsolatban a gyártó cég sem titkolja: lényegében a szép sikert elért (hat év alatt több mint 500 eladott modell) 500-as jacht finomított változata, amelynek szolgáltatásai igyekeznek fölé nőni az 500-as kínálta élvezeteknek.

A Jeanneau-gyárban már figyelembe vették az 500-as tulajdonosok visszajelzéseit, azok alapján még inkább felhasználóbaráttá tették a hajót. Azonnal megmutatkozik a jelentős különbség a gyártásban, hiszen az újabb fejlesztések alkalmazásával az 520-as hajóteste már üvegszálas kompozitanyagból, vákuumtechnológiával készül.


De nemcsak a „mélyben”, hanem a felszínen is valódi újdonságok várják a Prestige-kedvelőket. A kormányállás mellett/mögött kialakított L alakú ülőgarnitúrával tervezett szalon például rafináltan használja ki a teret. Már a kormányállás ülése is kényelemmel csábít, hiszen magassága, helyzete, támladőlésszöge is elektronikusan állítható.

A hajó rendelhető „flybridge” és „coupé” kialakítással is. Előbbinél rendkívül praktikus és kényelmes nyitott felső fedélzetet alakítottak ki megfelelő méretű kormányállással, amely mögött újabb „társalgó” található. Ez egy kisebb társaságnak még így is tökéletes közösségi tér, de a hajó orrában is kialakítottak egy napozóteraszt, ahol további heverésző vendégek csatlakozhatnak a társasághoz.

A hajón alapesetben három kabin található, vagyis kényelmesen hat fő képes minden percét a hajón tölteni, de kérhető extraként egy kétfős legénységi kabin is. Persze ehhez le kell mondani arról a lehetőségről, hogy azon a helyen egy jetskigarázst alakítsanak ki – ez ugyanis a másik opció. A tulajdonosi kerevet természetesen hatalmas és kényelmes, míg a vendégkabinok egyszemélyes fekvőhelyeket kínálnak. És persze egy ekkora hajón a konyha sem szűkölködik, kényelmesen terpeszkedik a szalon tathoz közeli végében.

A Volvo Penta IPS ikrek egyenként 435 ló erejével forgatják a hajócsavart, ennek következtében a hajó meglehetősen dinamikus mozgású. Maximális sebessége 26, utazósebessége 22 csomó, és 1300 literes üzemanyagtankjával és 640 literes édesvíztartályával akár a világból is ki lehet menni vele. De 200-210 tengeri mérföldre biztosan, hiszen papíron ennyi a hajó hatótávja.

(Hajóbemutatónkat teljes terjedelmében elolvashatja az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!