Portorozban edzőtáboroztak az optimistesek

A Magyar Optimist Osztályszövetség október végén tartott edzőtábort a szlovéniai Portorozsban, a JK Pirat megújult telepén. Az edzőtáborba 11 klubból érkezett 66 versenyzőt 16 edző felügyelte.

Az első edzésnapon ugyanis 18-23 csomós szélben kellett vitorlázniuk a fiataloknak, főként a hajóvezetést gyakorolták. A második napon a szakadó eső és az erősödő szél miatt elméleti előadásokra került sor. A harmadik napon a lassan erősödő szélben a gyakorlottabbak több sikerrel, a kevesebb rutinnal rendelkezők nagy igyekezettel próbálták vitorlájukba fogni a 26-33 csomós szelet. A képzettebb versenyzőkkel sikerült az erős szeles hajóvezetést fejleszteni. Az utolsó edzésnapon már remek idő várta az optimistes táborozókat: 6-8 csomós szélben sor került Portoroz Kupára, amelyet Borda Levente nyert.

Az elméleti előadásokon Perjés Bálint a vitorlázás erőnléti kérdéseiről, Török Péter a videózás hasznosságáról, Bakóczy Róbert a táplálkozás fontosságáról, Szalontai Bence a vitorlák és rudazatok beállításának összefoglaló kérdéseit tisztázta.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!