Pizza boat – a Karib-térség mozgó pizzériája

2016. május 30.
Címkék :

pizza-boat-950x530Úszó pizzéria? Miért ne? A Brit Virgin-szigetek délkeleti partjainál valóban van ilyen. Pizza Pi ugyanis tavaly itt debütált, mint a Karib-térség első vízen mozgó pizzériája. Az ötlet Tara Bouis díjnyertes séf fejéből pattant ki.
A hajón üzemelő pizzéria a Szt. James-szigeti Christmas Cove-nál szokott lehorgonyozni minden nap délelőtt 11 órakor és egészen naplementéig ott is marad. A menü New York stílusú pizzákból és a séf specialitásaiból áll. A térségben ez nagyon nagy siker a hajósok körében, hiszen a legtöbbjük igen nagyra értékeli a firssen sült tésztákat.

pizza4

Az aluminíum testű pizzavitorlást egyébként Bouis és férje, Sasha építették. Természetesen helyet kapott benne egy hagyományos fatüzelésű pizzasütő és egy hatalmas ablak, amelyen keresztül a rendeléseket kiadják. Telefonon vagy e-mailen előre is le lehet adni a rendelést, így elegendő addigra odahajózni, mire a friss étel elkészül.

pizza-inside

A nehéz kezdetek után ma már úgy fogalmaz Tara, hogy minden várakozásaikat felülmúlta a fogadtatás. Mindenki, aki arra jár imádja a pizzát. A vendégek között pedig az evezős csónakoktól kezdve a luxus yachtok tulajdonosáig már majdnem mindenki megfordult.

pizza-pi-5

Forrás: Caribbean Journal

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!