Ott lesz a hazai versenyen az új-zélandi SailGP-csapat

Hivatalos: sikerült kijavítani a Szingapúrban villámcsapás nyomán elszenvedett károkat az új-zélandi csapat F50-es katamaránján, ami így ott lehet az aucklandi versenyen.

A hír annak nyomán látott napvilágot, hogy a SailGP Technologies warkworthi üzemében a károk felmérése után elvégezték a szükséges javításokat és átépítéseket, illetve több tesztnek vetették alá az újjávarázsolt hajót.

Lezajlott a szerkezeti terheléses vizsgálat – amelynek során az F50 platformját úgy terhelik, hogy szimulálják a vitorlázás közben tapasztalt feszültségeket –, a vizuális ellenőrzés és az ultrahangos vizsgálat. A hajó teljes elektronikai és hidraulikai felújításon is átesett, hogy kicseréljék az elektromos túlfeszültség miatt megsérült alkatrészeket.

A SailGP Technologies csapatában tervezők, mérnökök, hajóépítők és a technikai csapat egyaránt kivette a részét a munkából, hogy az Amokura versenyre kész legyen a SailGP régóta várt új-zélandi bemutatkozására. A hajótest vonattal indult Aucklandből, konténerekbe csomagolva teszi meg az utat Lytteltonba. Ott a SailGP Tech Team összerakja, és gondoskodik arról, hogy minden rendszer megfelelően működjön – már a versenyhétvége előtt.

Múlt hét végén a szervezők azt is megerősítették, hogy az ITM New New Zealand Sail Grand Prix | Christchurchöt a tervek szerint megrendezik március 18–19-én, legalább nyolc hajóval a rajtvonalnál. És mindent megtesznek azért, hogy mind a kilenc ott lehessen.

(fotók és forrás: sailgp.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!