Ötszörös győztes a Keszthely–Kenesén

2017. június 27.
Címkék :

Az idei Keszthely–Kenese szólóvitorlás versenyen Varga Lajos 7 óra 10 perc 14 másodperces idővel győzött.

Szombaton kiváló nyugati délnyugati szál kitartott az utolsó befutóig, majd vasárnap az eredményhirdetésre a vihar után ismét kisütött a nap. A 8 méter open osztályban 13, a 10 méter open osztályban pedig 7 induló vágott neki a távnak. A szombat reggel 9 órakor a rajt gyakorlatilag teljes szélcsendben folyt, ezt követően hol az északi, hol a déli oldalról lengedezett a szél.


Az élboly Varga Lajos vezetésével elsőnek kapta meg a kialakuló délnyugati szelet. Ezzel jól meg is léptek az üldözőktől. A „hosszú” szél sok taktikai és halzolási lehetőséget kínált a versenyzőknek. A legfiatalabb versenyző, Vörös Gábor nagy előnyt adott az induláskor ellenfeleinek, és a Fahajó adta sebességpotenciált kihasználva szépen feljött a 6. helyre. Matlaszkovszky Miklós a verseny doyenje nagy helyismeretével a nyugati medencében és mérhetetlen kitartásával a Melges hajóból kihozta a maximumot sokáig a 3-4 helyen vitorlázott majd 5.-ként ért a célba. Az idei versenyben ismét volt női résztvevő Sabján Annamária személyében, aki a 8m OD hajót a 9. helyen vezette a célba.

A verseny abszolút győztese, Varga Lajos végig vezetve, immár ötödik alkalommal győzedelmeskedett 7 óra 10 perc 14 másodperces idővel. A 10 méter open kategóriát Szakonyi Csaba nyerte meg 8 óra 1 perc 17 másodperccel.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!