Öt különleges szuperjacht az idei évből

A hajógyárak rendre a korábbiaknál nagyobb és figyelemre méltóbb szuperjachtokat bocsátanak vízre. Összegyűjtöttük a legújabbakat, hogy képbe hozzuk olvasóinkat.

Leona
A Bilgin októberben bocsátotta vízre 263-as projektszámú, 80 méteres modelljét isztambuli hajógyárában. A Leona névre keresztelt jacht bordó színű hajótestét az Unique Yacht Design tervezte, míg a belső terekért a H2 Yacht Design felelt. A jacht számos jellemzője megegyezik a Tatiana testvérhajóéval, a legfontosabb különbségek közé tartozik a nagyobb szállás és a görög szobrok a medencét szegélyező klubrészlegben.

Vízre tétel:

YouTube video

Project Globalfast (Wanderlust)
A 85,3 méteres hajó a SilverYachts teljes egészében alumíniumból készült Silver World Explorer sorozatának második darabja, amely szeptemberben, a nyugat-ausztráliai AMC Marine Complexben való vízre bocsátásakor csatlakozott a BOLD nevű testvérhajóhoz. A két hajó külső profilja hasonló: katonai stílus, Espen Øino tervező által készített háromszög alakú ablakokkal és színezett üvegezéssel a hajó közepén. És azóta neve is lett a „ketteskének”: Wanderlust.

Project 1010
A Feadship 118 méteres Project 1010-ese augusztus közepén lépett ki a fényre, a Feadship eddigi legnagyobb szuperjachtja. A méretei miatt a vízre bocsátás több órán át tartott, és az alábbi, gyorsított videó elég jól érzékelteti, milyen időigényes volt a művelet. Éjkék külsejét Espen Øino tervezte, a fedélzeten több különlegesség található, köztük egy úszómedence és egy helikopterhangárnak tűnő épület. A 4999 bruttó regisztertonnás jachtnak van egy egyedülálló, üvegbe burkolt skylounge-a is.

YouTube video

Comfortably Numb
Az olasz CRN hajógyár, a Ferretti Group márkája az anconai létesítményében bocsátotta vízre 60,3 méteres, teljesen egyedi tervezésű hajóját. A teljesen alumíniumból készült jacht külső és belső dizájnját a velencei Nuvolari Lenard stúdió tervezte. A CRN szerint a hajó futurisztikus technológiával lett felszerelve, és egy olyan különleges projektet képvisel, amely kifejezi az ügyfél iránti teljes elkötelezettséget.

Jewels
Az 53 méteres Jewels szuperjacht augusztusban futott ki a vízre a Turquoise Pendik telepéről, és a DeBasto Design által tervezett, szemet gyönyörködtető égszínkék külsővel büszkélkedhet. A H2 Yacht Design készítette a jacht belső terét, amelyben tíkfa, aranyberakások és dekoratív kőburkolatok elegyét használták, hogy teljesítsék a tulajdonos „klasszikus” megjelenésre és hangulatra vonatkozó kérését. A tervezők együtt dolgoztak a dinamikus külső megjelenés és az optimalizált kialakítás megteremtésén, amely fokozott figyelmet fordít a kismotorosok tárolására és üzemeltetésére.

(forrás: boatinternational.com, fotók: boatinternational.com, collection-magazine.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!