Öt fiatal mentett ki egy bajba került férfit

2020. augusztus 28.
Címkék :

A Valentia parti őrség kapta a jelzést, hogy két ember bajba került az írországi Fountainstown közelében. Egy 9 éves kisfiút sodort el az áramlás, az édesapja pedig utánaúszott, hogy megmentse.

A kisfiút elérte, majd egy arra járó kajakos segített a gyermeknek partra jutni, azonban az apuka tovább sodródott, és egy bójába kapaszkodva várta a segítséget.

Miközben Crosshavenből egy mentőhelikopter és egy RNLI mentőhajó is elindult, a Valentia parti őrség PAN-PAN hívására egy közelben horgászó tinédzsercsapat reagált, a helyszínre mentek, a férfit beemelték a hajójukba, majd őt is partra juttatták.

Az öt 16 év körüli fiatal közül hárman RNLI-önkéntesek rokonai, így tudták, hogyan kell cselekedni ilyen helyzetekben. „A Crosshaven RNLI elismerését fejezi ki az öt fiatalnak, amiért professzionálisan és gyorsan cselekedtek a vészhelyzetben – mondta az ügynökség nyilatkozatában. –Megfelelő felszerelésük volt, hallgatták a VHF-rádiót és figyeltek a megfelelő csatornára. Pontosan és szabályosan reagáltak. Figyelemre méltó odafigyelést és bátorságot mutattak.”

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!