Örökös tagok a Magyar Vitorlás Szövetségben

mvsz_logo_sportmenuA Magyar Vitorlás Szövetség május 27-én tartotta közgyűlését, amelynek során bővítették örökös tagjaik sorát. Most már az örökös tiszteletbeli tagok közé tartozik Erdélyi Béla, Igali Csilla és dr. Majoross Péter.

Erdélyi Béla
1957 óta vitorlázik, 1961-ben jelentkezett a mostani Spartacus helyén működő Művész SC-be, ahol Dolesch Iván volt a vezető. Innentől kezdve élete legfontosabb helyszíne lett a balatonföldvári telep. Kezdetben aktívan versenyzett, majd többféle tisztséget is betöltött a klubnál, ahol jelenleg is tevékenykedik. Megválasztása után elmondta, hogy nagyon fontos számára, hogy a klubokban egészséges fiatalokat neveljenek. Nem az élsportolás a lényeg, hanem az, hogy a vitorlázás emberformáló élményt nyújt, így bárki találhat magának olyan feladatot egy klubban, amellyel a tagok hasznára válik.

Igali Csilla
Igali Csilla neve mára összeforrt a balatoni vitorlásversenyekkel. Nélküle nem lenne ilyen népszerű a Pünkösdi Regatta, de a nevéhez köthető sok Nagyhajós Bajnokság, a Szüreti Regatta és a Tramontana Kupa is. Kajakosként ismerkedett meg a vízi sportokkal, vitorlázni csak felnőttként kezdett, Zamárdiban. Hamar megszerette, így a versenyzés élete része lett. Később elkezdett segédkezni a versenyek szervezésében, először csak vontázásban, mentésben, majd a szervezésben is. Vezetett szakosztályt, jelenleg a Versenyrendezési Bizottság tagja és elmondása szerint számára az a legfontosabb, hogy a futamokat – ha lehetséges – mindig rendezzék meg, vesszőparipája mindemellett a biztonság.

Dr. Majoross Péter
1949 nyarán Balatonkenesén 6 évesen, későbbi edzője, Rajkai Ödön „Fajankó”nevű OYolléjén tanult vitorlázni. 1956-tól kezdve már a 60. versenyszezonon van túl, komoly kishajós versenytapasztalattal rendelkezik. 2000-ig Csopakon Solingozott, majd ezt követően nagyhajós osztályokban is versenyzett, számos magyar bajnoki címet szerzett meg kormányosként. A Magyar Vitorlás Szövetségben több évtizede vállal feladatokat, osztálykapitányként, illetve a jelölőbizottság vezetőjeként. A Fegyelmi- és Etikai Bizottságot pedig jelenleg is ő vezet.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!