Óriási SUP-os kaland a Dunán

2024. június 26.
Címkék :

Június 29-én, szombaton lesz a Budapest SUP Fesztivál, Magyarország legnagyobb SUP-rendezvénye. Résztvevői ismét új perspektívából ismerhetik meg fővárosunk folyóját.

Az eseményre nemcsak profikat, hanem kezdőket is várnak, mivel a SUP-ozás könnyedén elsajátítható, ehhez pedig segítséget is nyújtanak a helyszínen. A kezdés előtt ingyenes, csoportos SUP evezéstechnikai oktatást tartanak.

Az esemény nemcsak a hazai és nemzetközi SUP-közösségnek szól, hanem mindenkinek, aki szereti a természetet, nyitott az új sportokra, és meg szeretné ismerni Budapestet a Dunáról nézve. A félnapos program 11 órától kezdődik (regisztráció a helyszínen reggel 8 órától) a Római-parton, ahonnan a Kopaszi-gátig eveznek a SUP-osok. Útközben lenyűgöző kilátás nyílik a város mindkét oldalára.

A rendezvényen nincsen alsó korhatár, de a szervezők szerint 8-9 éves kor alatt kevésbé élvezik a gyerekek a hosszú távú evezést. Egy SUP-on legfeljebb ketten tartózkodhatnak: 2 felnőtt vagy 1 gyermek és 1 felnőtt. Gyermekek számára 10 éves kor alatt a részvétel ingyenes. Azonban evezni csak 12 éves kortól evezhetnek külön, 16 éves korig pedig szülői vagy felnőtt felügyeletre van szükség, azaz 10-15 méteren belül kell tartózkodni egy felnőttnek a gyerekekhez végig az evezés alatt. A rendezvény biztonságát a szervezők mellett több mentő- és rendőrhajó biztosítja.

A szervező Kiteline sportegyesület felhívja a figyelmet, hogy a mentőmellény viselése kötelező, amelyet a készlet erejéig tudnak online bérelni a résztvevők. Aki pedig SUP-ot is szeretne bérelni az evezéshez, annak reggel 9-ig meg kell érkeznie a helyszínre.

A főszervező Kiteline ezért mindenkit arra biztat, hogy online jelezze SUP-bérlési igényét. A rendezvény villámlás és szélvihar esetén elmarad, azonban kisebb esőben megtartják.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!