Orfűn zajlott a Laser Bahia országos bajnokság

2018. június 19.
Címkék :

Az Orfűi Vitorlás Egyesület volt a házigazdája a Laser Bahia országos bajnokságnak, amelyet tizenegy futamra írtak ki, s amelyre nyolc hajó nevezett. A versenyt megelőzően a szakemberek valamennyit egységesen beállították, garantálva ezzel, hogy mindenki teljesen azonos hajóval vághat neki a küzdelmeknek.

Csütörtökön edzőfutamokat rendeztek, hogy minden résztvevő belekóstolhasson a furfangos helyi szélviszonyokba. Pénteken aztán megkezdődtek az éles futamok élénk, helyenként erős északi szélben, majd szombaton hasonló körülmények között zajlott a verseny. Nagyon izgalmasan alakult a bajnokság, vasárnap négy egység küzdött a dobogós helyezések megszerzéséért.

Az utolsó napon az Olosz István–Varga József orfűi páros nem hibázott, mindhárom megrendezett futamot magabiztosan megnyerte, így az első helyen végzett. A Németh Dávid–Lukács Ákos egység is szépen és eredményesen vitorlázott, ami a második helyre volt elég.

A Laser Bahia Flottabajnokság végeredménye: 1. Olosz Iván–Varga József, 2. Németh Dávid–Lukács Ákos, 3. Olosz Balázs–Olosz Adél–Storcz Júlia. A hétvégén rendezték meg a Lázár deák Emlékversenyt is, amelyen Finn osztályban Székely Antal nyert Farkas József és Anka Attila előtt. Az összevont dingi értékelési rendszerben a 470-essel vitorlázó Rendeczki Roland–Sinka Zoltán páros győzött – írta a bama.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!