Nézze meg otthonából a máltai karnevált

2021. január 31.
Címkék :

A járvány miatt a Málta fővárosában, Vallettában és a Gozo szigetén tartott karnevált az idén virtuális formában rendezik meg.

A járványhelyzet nem teszi lehetővé, hogy a február 12–16. közötti karneváli napokat, amelyre az ország apraja-nagyja egész éven át készül, hagyományos formájában rendezzék meg. Így mind a főszigeten, mind a Gozón megtartott, groteszk figurákat felvonultató karnevált virtuális formában rendezik meg.

A szervezők gőzerővel dolgoznak a virtuális eseményeken, a felvonulási kocsikon és az óriási papírmasé jelmezeken, amelyek megtekinthetők lesznek egy karneváli kiállítás keretén belül a főváros forgalmasabb terein, Florianában és jó pár körforgalomban szigetszerte.

Az ünnep elengedhetetlen kellékei a színpompás kosztümök, amelyek egy részét ugyancsak kiállítják, és lesznek, amelyek egy karneváli jelmezversenyen indulnak, aminek a Saint James Cavalier Kreatív Központ ad otthont.

A karnevál honlapja.

Az eseményeket tévéközvetítéseken és a máltai karnevál közösségimédia-csatornáin keresztül lehet majd nyomon követni – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!