Olimpikonok között a Gyapjas testvérek

2017. február 24.
Címkék :

gyapjas3A Gyapjas fivérek felkészülésének második állomása megint Imperiában volt egy ötnapos edzőtábor és egy háromnapos felkészülési verseny keretében.

Az edzőtáborban hét hajó vett részt, köztük volt a török olimpikon, az Európa-bajnok olasz egység és a holland női páros, amely vezeti a világranglistát. Az edzésen szerencsére változatos volt a szélük, így a fiúk majd minden körülményben ki tudták próbálni magukat. A vízen, ahogy az lenni szokott az ilyen időszakban nagyrészt speed test volt. A sebességük már kezdi utolérni a legjobb egységekét is, ami mindenképp pozitív. Ami még gyorsíthat rajtuk, az az új árboc és az új strek rendszer, amit a következő edzőtáborban próbálnak ki a srácok.

gyapjas1

A versenyen nem túl nagy, de annál erősebb mezőny gyűlt össze. A mindössze 20 hajóból három olimpikon és két U23-as Európa bajnok. Az első nap három futam volt erős, 20-22 csomós szélben. Mivel ez a magyaroknak edzőverseny volt, az eredmény elé helyezték az optimális állítás megtalálását, így minden futamban más állítást próbáltak ki.

gyapjas2

A második nap nem volt befejezett futam, bár egész nap a vízen voltak, míg az utolsó nap lassan épülő déli 6–13 csomós szélben további három futamot mentek, amiben sajnos sok kis hibát ejtettek a fiúk, akik végül a nyolcadik helyen végeztek, ami jó eredmény ahhoz képest, hogy mennyire erős volt a mezőny.

gyapjas3

A Gyapjas testvérek jövő héten indulnak vissza edzeni a legjobb francia egységgel három napot, utána egyből mennek tovább Pálmára, ahol folytatják a felkészülést.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!