Olimpiai színvonal Németországban

Az év egyik legnagyobb vitorlás sporteseménye, sőt, 2020-ban majdnem az egyetlen. Mindenféle hajóosztályok, magas színvonal. Százharminckilencedik évébe lépett a Kieler Woche.

Nyolc napba 278 futam fért bele a 19 osztály számára, ami azt jelenti, hogy szinte a komplett tervezett programot le tudták hozni – csak a Laser és a 29er ezüst csoportjaiban maradt el néhány futam a túl erős szél miatt.

Fabian Bach, főrendező elmondta: „Remekül tudtunk együtt dolgozni a résztvevőkkel, közülük jó néhánynak kikérjük a véleményét erről a pár napról. Szeretnénk tudni, hogy az ő elképzeléseik összeegyeztethetők-e a mieinkkel a jövőben. Főleg a futamok száma és a pályák elhelyezése körül folyik majd a tárgyalás. Az idén a koronavírus-járvány miatt a szokásosnál kisebb rendezői gárdával dolgoztunk, nem tudtunk minden kívánságot teljesíteni, de ezt mindenki elfogadta. Igyekeztünk tartani a megszokott szakmai színvonalat, és nagyon úgy fest, hogy sikerült. 2021-ben szeretnénk újra a „rendes” időpontban, azaz júniusban megtartani a Kieler Wochét, és ha még akkor is dúl a járvány, az idei tapasztalatokra támaszkodva biztosan jobban megbirkózunk a körülményekkel.”

Ahogy arról már beszámoltunk, a magyar színeket Érdi Mári képviselte, Laser Radial osztályban, ahol a holland Marit Bouwmeester és a dán Anne-Marie Rindom mögött bronzérmes lett. A holland hölgy a jelenlegi olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok, míg a dán bronzérmes volt Rióban, emellett Európa- és kétszeres világbajnok.

Részt vevő hajóosztályok:

  • olimpiai: 49er, 49erFX, Finn, Laser Radial (női), Laser Standard, Nacra 17
  • nem olimpiai: 29er (ők Európa-kupát futottak), 420, 505, Contender, Europe, Formula 18, J24, J70, J80, Laser 4.7, Laser Radial (nyílt), Musto Skiff, OK Dinghy, Dehler 30 OD (a német bajnokság keretében kipróbálva a négykezes-offshore versenyformát), vegyes többtestű, IRC, ORC.

A Kieler Wocher 2020 teljes eredménylistája megtekinthető ide kattintva.

(forrás: kieler-woche.de, fotók: kielerleben.de; presse-kiel-marketing.de; eurilca.org; kollektion-wiedemann.de)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!