Olimpiai bajnokok a Nemzeti Regattán

A június 9–10-i Nemzeti Regattán, a nyár első balatoni fesztiválján több kiváló vitorlázó, Hegyi Márton, Litkey Farkas, Pomucz Tamás, Scholtz Imre és Székely Antal is vízre száll.

Az esemény helyszíne Siófok, ahol június 9–10-én országos seregszemlén mutatja meg a helyi értékeit ötven település, Zalaegerszegtől Debrecenig. A kétnapos fesztiválon színes családi és gyermekprogramok, egészségsziget, rádiós kívánságműsor és kóstoltatás is gazdagítja a programot.

A benevezett 51 település összemérheti tudását a partról, a nézőhajóról és egy óriáskivetítőn is jól követhető vitorlásversenyen, a Sió csatornán zajló izgalmas sárkányhajóversenyben és bemutatkoznak a nagyszínpadon is, ahol a háziasszony Ördög Nóra vezeti majd a műsort.

Az egyforma hajókkal rendezett vitorlásverseny valódi izgalmakat ígér, a hajókon a sportág nagy nevei is megjelennek: Balatonkenese taktikai vezetője a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas lesz, a tavalyi nyertes Alsóörs csapatát erősíti Scholtz Imre és Hegyi Márton, a 2016. évi első helyezett házigazda Siófok csapatát Pomucz Tamás Európa-bajnok vitorlázó vezeti, Székely Antal vitorlázó olimpikon pedig Orfű csapatának az élén érkezik – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!